Competitie: FA Cup
Speeldag: Ronde 4
Amateurs stunten net niet tegen Fulham
Philippe Crols

Eersteklasser Fulham is in de vierde ronde van de Engelse FA Cup door het oog van de naald gekropen. De amateurs van Kettering gingen pas in het slot van de wedstrijd door de knieën.

Kettering komt uit in de Engelse Conference. Dat is een beetje te vergelijken met de Belgische provinciale reeksen. De hoop op een stunt leken ze aan Rockingham Road al snel te mogen opbergen. Na een kwartier trof Simon Davies raak met een mooie volley. De amateurs van Kettering knokten echter voor elke meter en dat leverde tien minuten voor rust een goal op. De vrijschop van Craig Westcarr week af en belandde in doel.

In het tweede bedrijf kreeg de thuisploeg zelfs de beste kansen, maar het was toch Fulham dat een kwartier voor tijd op voorsprong kwam via Danny Murphy. Vijf minuten later was er consternatie bij de 5.500 fans. Zij zagen dat de thuisploeg een strafschop kreeg en Westcarr leek zijn team naar een replay in Londen te schieten. In de laatste minuten nam de eersteklasser alsnog afstand. Andy Johnson strafte een kleine aarzeling in de thuisdefensie af en kopte de 2-3 in doel. Bobby Zamora (foto) maakte er nog 2-4 van.