Speeldag: Ronde 4
Stadion: Anfield Road
Weer gelijkspel aan de Mersey
Yves Dekoning

Liverpool en Everton speelden voor de tweede keer in één week tijd 1-1 gelijk tegen elkaar. Dit keer in het kader van de FA Cup. De strijd zal in de replay op Goodison Park moeten worden beslecht.

In de competitiematch zorgde Tim Cahill in de slotfase voor de gelijkmaker, vandaag kwam Everton zelfs op voorsprong. In de 26ste minuut kopte Cahil een hoekschop door en Joleon Lescott werkte de bal tegen de netten. Na rust kon Steven Gerrard op aangeven van Fernando Torres Liverpool terug op gelijke hoogte brengen.

Liverpool domineerde de partij en speelde heel aanvallend. De defensie van Everton speelde ijzersterk en hield samen met doelman Tim Howard stand. De keeper ging wel in de fout bij het doelpunt van Gerrard maar verder stond hij uitmuntend te keepen. Zo hield hij onder andere met een verbluffende redding Gerrard van een tweede treffer. Dirk Kuijt kreeg tien minuten voor tijd nog een geweldige kans, maar trapte recht op Howard. Everton hield stand onder de zware druk en mag het in de replay in eigen huis tegen de buren opnemen.