Speeldag: Speeldag 15
Stadion: The Valley
Chelsea wint Londense derby
Yves Dekoning

Chelsea startte ideaal tegen Charlton. Damien Duff werkte na vier minuten al koel af. De bezoekers kwamen in de eerste helft enkele keren goed weg, maar maakten na de koffie de klus af. John Terry scoorde in de 47ste en de 50ste minuut. De verdediger kopte de 2-0 staalhard binnen. Zijn tweede goal was een binnenleggertje. Om een indrukwekkende prestatie af te ronden scoorde Eidur Gudjohnsen na 59 minuten spelen nog de 4-0. Vijf minuten later vierde Didier Drogba zijn wederoptreden, maar de 26-jarige aanvaller kon geen forfaitscore op het bord krijgen.

Charlton: Kiely, Young, El Karkouri, Fortune, Konchesky, Kishishev (Rommedahl 64), Murphy (Euell 64), Holland, Thomas (Hreidarsson 63), Johansson, Bartlett.

Chelsea: Cech, Paulo Ferreira, Terry, Ricardo Carvalho, Gallas, Tiago, Lampard, Makelele, Duff (Geremi 71), Robben (Babayaro 79), Gudjohnsen (Drogba 61).

Toeschouwers: 26,355.