Stadion: Anfield Road
Mellor verslaat Arsenal in blessuretijd
Yves Dekoning

Liverpool - Arsenal 2-1

Arsenal is er niet in geslaagd om een punt te pakken op Anfiel Road. Bij de bezoekers verscheen Thierry Henry aan de aftrap. Toch kwamen de Gunners in de eerste helft nauwelijks in het stuk voor. Liverpool was duidelijk de betere ploeg en creëerde kans na kans. Na drie minuten werd de thuisploeg al een terechte strafschop onthouden. Neil Mellor was het dichtst bij de openingstreffer, maar hij raakte de dwarsligger. De Mighty Reds moesten wachten tot Xabi Alonso hun vier minuten voor rust eindelijk verdiend op voorsprong bracht. Hij scoorde op aangeven van uitblinker Steven Gerrard

Tegen de gang van het spel werd het in de 56ste minuut 1-1. Patrick Vieira lifte de bal over Chris Kirkland. De assist kwam van Robert Pires. Arsenal putte moed uit de gelijkmaker en nam het commando over. Vooral Vieira speelde voortreffelijk, maar mocht zichzelf gelukkig prijzen toen hij geen tweede gele kaart kreeg na een duidelijke duik. De Gunners leken lange tijd een punt te gaan rapen op Anfield, maar in blessuretijd zorgde Neil Mellor voor de verlossing. Van grote afstand knalde hij de bal laag en hard voorbij doelman Jens Lehmann

Hiermee gaf hij Liverpool drie hard verdiende punten. Beide teams hadden 50% balbezit, maar Liverpool had elf doelpogingen, tegenover vier voor Arsenal. De thuisploeg versierde ook zes hoekschoppen. Zelf gaven de Reds aan de Gunners geen enkele corner weg. Arsenal had wel beduidend meer overtredingen begaan dan Liverpool.

In de stand ziet Arsenal Chelsea verder wegsluipen. Arsene Wenger telt nu vijf punten achterstand op Jose Mourinho. Liverpool blijft door deze belangrijke zege zevende. e ploeg van Rafael Benitez staat nog acht punten achter Arsenal, maar heeft één match minder gespeeld.

Liverpool: C Kirkland, S Finnan, S Hyypia, J Carragher, J Riise, S Gerrard, X Alonso, D Hamann, H Kewell, N Mellor, F Sinama Pongolle (69 A Nunez).

Arsenal: J Lehmann, B Lauren, K Toure, S Campbell, A Cole, F Ljungberg, P Vieira, F Fabregas, R Pires, J Reyes (67 R Van Persie) , T Henry.