arsArsenal
fulFulham
1-0
2-0
Datum: 26/12/2004 14:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Highbury
Arsenal eenvoudig langs Fulham
Jan Martynowski
| 0 reacties
Arsenal eenvoudig langs Fulham
Foto: © SC

Arsenal heeft thuis makkelijk de maat genomen van Fulham. In deze Londense derby scoorden de Fransmannen Henry en Pires. Bij Fulham startte Tomasz Radzinski in de basis.

Bij de Gunners startte Almunia weer in doel, en zat de Duitser Jens Lehman weer op de bank. Al na twaalf minuten zette Thierry Henry de netten bol : al zijn zestiende treffer van het seizoen. Met zijn rechter schoot hij een assist van Ljungberg binnen. In de eerste helft waren er wel nog een aantal corners, maar heel veel doelgevaar was er niet. 

Toch was de kampioen niet altijd even zeker als Fulham ten aanval trok. Dat gebeurde echter te weinig, omdat de Gunners het middenveld zo beheersten dat Fulhamspitsen John en Radzinski diep terug moesten zakken. Enkel Andy Cole (ex-Man United) speelde dan nog vooraan, zodat de aansluiting vaak ontbrak. De Fransman Vieira kreeg nog een gele kaart na aan fout op Tomasz Radzinski. 

In de tweede helft was Robert Pires eerst gevaarlijk met een schot, maar dat leidde niet tot zijn tiende van het seizoen. Fulham was iets gevaarlijker met schoten van John en Radzinski, maar Almunia redde fraai. 

In de 70e minuut scoorde Arsenal dan toch : Bergkamp schoot, Van der Sar redde. De bal kwam dan bij Ljungberg, die zijn tweede assist van de middag leverde. Pires schoot met links de bal binnen. Match gespeeld, voor Arsenal moest het niet meer, Fulham kon eenvoudigweg niet meer. 

Door deze zege blijft Arsenal tweede. Fulham blijft 15e. 

 
Arsenal: Almunia; Lauren; Toure; Campbell; Clichy; Ljungberg (76’ Flamini); Fabregas; Vieira; Pires; Bergkamp (78’ Van Persie); Henry

Fulham: Van der Sar; Volz; Pearce; Knight; Bocanegra; Radzinsk; Rehman (81’ Malbranque) ; Diop; Pembridge; John; Cole (66’ McBride) 

Toeschouwers: 38 047
Scheidsrechter: Knight