Speeldag: Speeldag 19
Stadion: The Hawthorns
Liverpool haalt zwaar uit in West Brom
Yves Dekoning

Liverpool heeft nog eens uitgehaald zoals in de "goede oude tijd". De Mighty Reds waren vandaag oppermachtig in West Brom en wonnen vlot met 0-5. Tegen tien thuisspelers was het een leuke voetbalavond voor de Liverpudlians.

West Bromwich Albion begon afwachtend aan de wedstrijd. De rode lantaarn mist duidelijk vertrouwen. Liverpool van zijn kant haalde meteen het zwaar geschut boven. Vooral Steven Gerrard was sterk op dreef. Vroeg in het duel stelde hij doelman Russel Hoult twee keer op de proef met een afstandsschot. In de 17de minuut zette aanvoerder Gerrard John Arne Riise op weg naar de openingstreffer. Na 39 minuten spelen had het 0-2 moeten zijn. Cosmin Contra hield een kopbal van Antonio Nunez met zijn handen uit het doel en kreeg terecht rood voor de neus. De daaropvolgende strafschop werd ergerlijk zwak getrapt door Milan Baros. Het was voor Hoult een koud kunstje om hem te stoppen. Florent Sinama-Pongolle gleed weg toen hij de rebound binnen wou werken. Nog voor rust moest verdediger Darren Purse een doelpoging van Baros van de lijn weren.

Na de koffie nam Liverpool dan toch afstand van West Brom. Met tien tegen elf kon de thuisploeg geen vuist meer maken en ging zwaar ten onder. In de 51ste minuut scoorde Pongolle op aangeven van Riise. Vier minuten later maakte Gerrard er met een loeiharde vrije trap 0-3 van. Hierna werden Gerrard, Baros en Finnan naar de kant gehaald, maar het belette de Reds niet om verder uit te lopen. 82 minuten waren er gespeeld toen Riise de 0-4 tegen de netten joeg. Vlak voor affluiten mocht ook invaller Louis Garcia zijn goaltje meepikken.

West Brom: Hoult, Scimeca, Gaardsoe, Purse, Clement, Koumas, Johnson (Gera 45), Greening, Contra, Horsfield, Earnshaw (Hulse 72).

Liverpool: Dudek, Finnan (Warnock 70), Carragher, Hyypia, Traore, Nunez, Gerrard (Alonso 62), Hamann, Riise, Sinama Pongolle, Baros (Luis Garcia 66).