Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Stamford Bridge
Chelsea zonder veel problemen voorbij Aston Villa
Nils Vanbellingen

Op de 19e speeldag van de Premier League heeft Chelsea op eigen veld met 1-0 gewonnen van Aston Villa. Damien Duff scoorde in de eerste helft het enige doelpunt van de wedstrijd. Dankzij deze zege blijft Chelsea soeverein op kop in de Premiership.

Chelsea ondervond weinig hinder van een zwaar gehavend Aston Villa. Al na vier minuten kwamen de Blues een eerste keer gevaarlijk opzetten: Arjen Robben maakte de actie op links, maar niemand kon de voorzet van de Nederlander verzilveren. Drie minuten later toonde ook Villa zich voor de eerste keer gevaarlijk, maar Angel kon niet bij een bezoekende voorzet. Drie minuten later probeerde Hendrie het voor de bezoekers met een schot, maar doelman Cech ging goed plat.

Chelsea kwam daarna meer en meer opzetten. Een schot van Damien Duff vanop de hoek van het strafschopgebied scheerde na twaalf minuten rakelings langs de paal. Villa kon nog één keer tegenprikken via Angel, maar daarna nam Chelsea resoluut het heft in handen. Villa hield een tijdlang goed stand, maar doelman Sørensen moest zich op het half uur toch gewonnen toen Robben een run opzette vanaf de midellijn en daarop Duff aanspeelde, die zijn verdediger uitkapte en droog binnenschoot. De thuisploeg bleef het spel controleren en zag zeven minuten voor rust een schot van Robben na een wervelende aanval van de lijn gekeerd. Net voor de pauze kopte John Terry een corner nog nipt voorlangs.

Ook in de tweede helft bleef Chelsea domineren, zonder echter tot grote kansen te komen. Lampard zette na 65 minuten Gudjohnsen op weg, maar Sørensen redde diens schot. Villa, zonder een groot aantal basisspelers, was zelf niet bij machte om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Bij de thuisploeg was de inspiratie echter ook op, en de inbreng van Didier Drogba bracht daar weinig verandering in. Zo  kabbelde de wedstrijd naar haar einde en haalde Chelsea zonder groots te voetballen opnieuw de drie punten binnen. Voor Aston Villa was dit de vijfde opeenvolgende wedstrijd zonder zege, hoewel het wegens de vele afwezigen verzachtende omstandigheden mag inroepen.

Chelsea: Cech, Paulo Ferreira, Gallas, Terry, Bridge, Lampard, Makelele, Tiago, Duff, Gudjohnsen, Robben.

Aston Villa: Sorensen, De la Cruz, Mellberg, Delaney, Ridgewell, Barry, Hendrie, Davis, Berson, Whittingham, Angel.