Speeldag: Speeldag 21
Stadion: The Valley
Arsenal houdt druk op Chelsea
Jan Martynowski

Arsenal houdt Chelsea in het vizier dankzij een logische overwinning tegen Charlton. In deze Londense derby scoorde Freddy Ljungberg tweemaal, en Robin Van Persie (ex-Feyenoord) éénmaal. Eindstand: 3-1.

De Zweedse flankspeler had drie wedstrijden gemist door migraine, maar stond er vandaag weer helemaal. Hij scoorde vlak voor rust op assist van Vieira. Nochtans was Charlton sterk begonnen. Met name Dennis Rommedahl (ex-PSV) kreeg al snel twee kansen, maar hij slaagde er niet in voorbij doelman Almunia te geraken. Arsenal leek dus met een nipte voorsprong te gaan rusten, maar dat was buiten Talal Al-Karkouri gerekend. Met een prachtige vrijschop scoorde hij zijn derde goal in drie thuiswedstrijden. The Valley ontplofte.

Maar na de pauze zetten de Gunners snel orde op zaken. Na drie minuten al scoorde Ljungberg zijn tweede van de middag. Charlton kwam weer terug, maar het doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel. Henry, niet in beste doen, scoorde nog bijna, maar het was de jonge Nederlander Van Persie die de voorsprong consolideerde met een mooi schot. Van Persie startte voor de tweede maal op rij in de basis, hij hield Pires op de bank.

Door de zege blijft Arsenal op vijf punten volgen van Chelsea. Het slechte nieuws voor de Londenaars is wel dat Sol Campbel geblesseerd raakte. Charlton blijft achtste.

Charlton: Kiely, Young, El Karkouri, Fortune, Hreidarsson, Rommedahl, Murphy, Kishishev (Euell ‘64), Holland, Thomas (Konchesky ‘64), Bartlett (Johansson ‘75).