Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Riverside Stadium
ManUtd rukt op naar derde plaats
Tonnelier Caroline

Manchester United klimt dankzij een 0-2 zege op het veld van Middlesbrough op naar de derde positie in de Premier League.  Na een zwakke competitiestart lijken de Red Devils zich toch terug te mengen in de titelstrijd, en in elk geval voor de strijd om de CL-tickets.  ManU heeft wel nog negen punten achterstand op koploper Chelsea en vier op Arsenal.

Manchester United kwam al vroeg op voorsprong via Darren Fletcher, die de bal binnentikte nadat Middlesbrough-doelman Schwarzer een voorzet van Giggs onvoldoende kon wegwerken.  Het was het eerste doelpunt in de Premier League van de jonge middenvelder.  Al voor dit doelpunt was ManU de gevaarlijkste ploeg, vooral via Cristiano Ronaldo.  De bezoekers bleven domineren in de eerste helft, maar kwamen niet meer tot scoren.

Na de pauze probeerde Middlesbrough-coach McClaren een meer aanvallende tactiek, maar de Manchester-verdediging kwam niet echt in gevaar.  Doelman Carroll moest zelfs geen enkele redding uit zijn mouwen schudden.  Vooral Rio Ferdinand speelde een sterke wedstrijd in de defensie van de bezoekers.   De ploeg van Alex Ferguson kreeg nog verschillende kansen om de voorsprong uit te breiden, maar moesten tot de 79e minuut wachten op de verdiende tweede treffer.  Giggs, die opnieuw een sterke wedstrijd speelde, zette de 0-2 eindcijfers op het scorebord.