livLiverpool FC
cheChelsea
0-1
80' Joe Cole
Datum: 01/01/2005 13:45
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Anfield Road
Chelsea zorgt voor pijn op Anfield
Yves Dekoning
| 0 reacties
Chelsea zorgt voor pijn op Anfield
Foto: © SC

Liverpool ontving leider Chelsea met zwaar geschut, maar ging toch ten onder in de slotfase. Eén goal van Joe Cole volstond voor de Blues om de drie punten mee te grijpen op een razend Anfield Road. 

Bij Liverpool ontbrak Milan Baros wegens een blessure. Ook Neil Mellor bleef op de bank, ten voordele van defensieve middenvelder Dietmar Hamann. Toch trokken de Reds het laken naar zich toe. De verdediging van Chelsea kon de aanvalsgolven vrij vlot weerstaan en de bezoekers kregen zelfs de beste kans van de eerste helft. Jerzy Dudek kon Arjen Robben nog net het scoren beletten. In de 27ste minuut viel Xabi Alonso uit met een gebroken enkel. Een zware aderlating voor Liverpool. Toch bleven de Reds zoeken naar de openingsgoal en net voor rust waren ze er dicht bij. Thiago raakte de bal duidelijk met de hand en scheidsrechter Mike Riley bracht zijn fluitje naar zijn lippen, maar floot uiteindelijk geen strafschop. Heel Anfield was razend op de man in het zwart.

De eerste kans na de koffie was voor Eidur Gudjohnsen. De IJslander kon de voorzet van Damien Duff net niet in doel werken. Aan de overkant zette Steven Gerrard Petr Cech enkele keren aan het werk. Voor Chelsea kwam ook Frank Lampard gevaarlijk voor de dag. Uiteindelijk mocht invaller Joe Cole tien minuten voor tijd het enige doelpunt van de match scoren. Zijn schot week af op Jamie Carragher en verschalkte zo doelman Dudek. De thuisploeg zocht nog tevergeefs naar de gelijkmaker, maar bleef gefrustreerd achter.


Opstellingen en statistieken =>