Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Goodison Park
Chelsea wint erg zuinig

Chelsea heeft de puntenkloof met Manchester United vergroot tot twaalf punten. Dit na de 1-0 overwinning op Everton. Het werd echter een match waarin de Blues niet konden overtuigen.

De match was amper goed en wel op gang of Everton mocht al met tien man verder. In de achtste minuut kreeg aanvaller James Beattie een rood karton onder zijn neus na een dubbele kopstoot gegeven te hebben aan William Gallas. Chelsea kon echter de man-meer-situatie niet uitbuiten mede door de slechte staat van het veld. Het probeerde wel maar pogingen van Duff, Lampard en Tiago werden geweerd door Everton-goalie Martyn.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Chelsea dat probeert en Everton die zich verdedigend opstelt. Echter tot veel kansen kwamen de Blues niet en het was dan ook doelman Cech die een redding uit zijn mouwen moest schudden op een kopbal van Lee Carsley. 20 minuten voor tijd was dan toch de ban gebroken. Claude Makelele trof de lat, maar Eidur Gudjohnsen was als eerste bij de rebound en liet deze kans niet liggen. Petr Cech hield vervolgens voor de tiende keer op rij zijn netten schoon zodat Chelsea met de 1-0 overwinning naar huis mocht.

Chelsea loopt door deze overwinning wel verder uit op Man Utd, de manier waarop was niet die van een kampioen in spe. Everton blijft voorlopig vierdes maar bij een overwinning van Liverpool spelen de Reds weer volledig mee voor het vierde Champions League-ticket.