Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Craven Cottage
Newcastle klopt Fulham
Kristof Blomme

In een match tussen twee ploegen die niks meer te winnen of te verliezen hebben was Newcastle het beste! Ze wonnen de match op Fulham met 1-3.

Fulham begon iets beter aan de match. Een voorzet van Pembridge kon net niet binnengewerkt worden door Knight. Lang duurde dit overwicht echter niet. Kort daarna kon Ambrose door het centrum gaan. Rosenior kon het schot nog net afblokken. Na 20 minuten was het wel raak voor Ambrose. Het schot van Milner werd eerst nog afgeblokt, Ambrose was goed gevolgd. Op het halfuur kopte Kluivert nog een voorzet van Milner over. De beste kans voor Fulham in de eerste helft was voor Clark. Andy Cole kon de bal over Given spelen, Clark kopte voor het lege doel nog over.

In de tweede helft was Fulham steeds meer in balbezit. Maar Newcastle bleef de beste kansen creëren. Een hoekschop van N'Zogbia werd door Kluivert binnengekopt. Ook de thuisploeg kreeg wat kansjes. Jensen kreeg de bal tot bij Boa Morte die over besloot. De bezoekers bleven wel de kansen die ze kregen afmaken. Een hoekschop van Milner werd nu door de vrijstaande Ameobi binnengekopt. Vlak voor tijd kon Fulham toch nog de verdiende tegengoal maken. Radzinski bleef koelbloedig oog in oog met Given. Een poging van McBride werd nog gepakt door de doelman van de bezoekers. Het bleef dus bij 1-3.

Fulham: Van der Sar, Volz, Knight, Goma, Rosenior, Radzinski, Pembridge, Clark, Boa Morte, Cole (Jensen 66), McBride.

Newcastle: Given, Carr, Boumsong, Bramble, Taylor, Milner, N'Zogbia, Faye, Ambrose, Ameobi, Kluivert.

Goals: Ambrose 18, Kluivert 62, Ameobi 75, Radzinski 86.

Toeschouwers: 19,003.

Scheidsrechter: G. Poll.