Speeldag: Speeldag 27
Stadion: City of Manchester Stadium
Manchester United wint stadsderby van City
Anthony Van der Planken

Manchester United is er in geslaagd om terug op negen punten van leider Chelsea te komen. De Mancunians wonnen de stadsderby op Manchester City met 0-2. Toch duurde het enige tijd eer de bezoekers de verdediging van City konden ontwrichten.

Nochtans gaf Man U in de eerste helft allesbehalve een goede indruk. Enkel Paul Scholes maakte even aanspraak op een doelpunt, maar de kopbal van de Engelsman vloog over doel. Aan de andere kant was Shaun Wright-Phillips de gevaarlijkste man. De Engels international leverde een uitstekende voorzet af aan McManaman, die onbegrijpelijk miste.

Na de koffiepauze wist United de wedstrijd toch naar haar hand te zetten. Na 68 minuten kon Wayne Rooney eindelijk de score openen. De jonge spits legde een voorzet van Gary Neville via de voet van Dunne binnen. Vijf minuten later werd het nog erger voor Dunne, toen hij een ongevaarlijke voorzet in eigen doel werkte. 0-2, de wedstrijd was gespeeld.

Toch probeerde City nog tegen te scoren. Dat had ook gekund, maar Fowler miste een opgelegde kans. Ook Musampa kon met zijn schot keeper Roy Carroll niet verontrusten.

Manchester United blijft zo tweede in de Engelse Premiership, op negen punten van het ongenaakbare Chelsea. City blijft in de grijze zone hangen.