Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Goodison Park
Everton op weg naar vierde CL-ticket?
Bart Hermans

Everton won  met 4-0 tegen Crystal Palace. Mikel Arteta’s vroege vrije schop en in de tweede helft tweemaal Tim Cahill bezorgden Everton de overwinning. Het vierde doelpunt werd gescoord door invaller James Vaughan, deze zestienjarige jongen scoorde direct bij zijn debuut.

Everton startte met veel geloof aan de wedstrijd na de nederlaag van Liverpool op Manchester City. Ze konden een schitterende zaak doen in het klassement. Wanneer de keeper van Palace de bal buiten het strafschopgebied met de handen beroerde kreeg hij maar geel. De daarop volgende vrije trap werd door Mikel Arteta schitterend binnengetrapt. Ondanks dit doelpunt was Crystal Palace toch de gevaarlijkste ploeg in het begin van de wedstrijd, maar kon niet scoren. Wanneer we dichter bij de rust kwamen kon Everton de wedstrijd al beslissen maar Duncan Ferguson kon twee goede kansen niet afmaken.
Maar dit was maar uitstel, na negen minuten in de tweede helft stond het al 3-0.
Na slecht uitverdedigen van Palace kon Bent de bal in de loop van Cahill schuiven die de bal binnen schiet. In de vierenvijftigste minuut kon Kilbane doorgaan, zijn voorzet belandde opnieuw bij Cahill die zijn tiende van het seizoen binnenkopte. De manager van Crystal greep direct in met twee wissels en bijna was dit ook succesvol, het schot van de pas ingevallen Sandor Torghelle kwam terecht tegen de paal. Everton manager David Moyes maakte van de kans gelegenheid om de zestienjarige Vaughan in te brengen. Zo werd hij de jongste speler in de eerste ploeg sinds de tweede wereldoorlog. Drie minuten voor tijd werd hij onsterfelijk door de 4-0 eindcijfers binnen te schieten.

Everton heeft nu een voorsprong van vier punten op Liverpool in de strijd om het vierde Champions League ticket in Engeland