Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Carrow Road
United gaat af bij hekkensluiter
Kristof Blomme

Manchester is er niet in geslaagd punten te halen bij Norwich City. De nummer laatst in de Premier League klopte United met 2-0.

In de eerste helft was er niet veel te zien. Er was veel balbezit voor de bezoekers, maar het tempo lag te laag om Norwich uit verband te spelen. Het meest opmerkelijk feit was de comeback van Louis Saha. Hij speelde zijn eerste match na blessure. Maar na 20 minuten moest de onfortuinlijke Fransman het veld alweer verlaten. Hij leek last te hebben van een kuitblessure.

Na de rust kwam Wayne Rooney op het veld. Hij kreeg na tien minuten al geel voor een fout op Huckerby. De vrije trap die daarop volgde werd binnengekopt door Ashton. Nog tien minuten later werd Rooney van de bal gezet. Bij de tegenstoot die daarop volgde knalde McKenzie op voorzet van Ashton de bal voorbij Howard, 2-0. United kon geen vuist meer maken. Het was telkens de laatste pass die ontbrak. Hierdoor bleef het bij 2-0.

Door deze nederlaag zien de Mancunians Arsenal drie punten uitlopen. Norwich komt dankzij deze onverhoopte zege op vier punten van de redding. WBA speelt morgen wel nog hun match.

Norwich: Green, Helveg, Fleming, Shackell, Drury, Stuart (Bentley 45), Francis, Safri, Huckerby (Jonson 86), McKenzie, Ashton (Svensson 84).

Manchester: Howard, Gary Neville, Ferdinand, Silvestre, Heinze, Kleberson (van Nistelrooy 63), Scholes, Phil Neville, Fortune (Rooney 45), Saha (Ronaldo 22), Smith.

Goals: Ashton 55, McKenzie 66.

Toeschouwers: 25,522.

Scheidsrechter: H. Webb