Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Fratton Park
Portsmouth doet goeie zaak
Kristof Blomme

Portsmouth heeft een goede zaak gedaan in de strijd voor het behoud. Ze hielden de drie punten thuis tegen Charlton, 4-2. Dit betekent meteen een droomstart voor gloednieuw manager Alain Perrin.

De match kon niet beter beginnen voor de thuisploeg. Na nog geen drie minuten kopte Yakubu een voorzet van Steve Stone tegen de touwen. Na een kwartier miste Shaun Bartlett op een haar de aansluitingstreffer. Het doelpunt viel echter aan de overkant. Stone kopte de bal onhoudbaar binnen, 2-0. Lang kon de thuisploeg niet van deze dubbele bonus genieten. Fortune kopte nog geen minuut later de 2-1 op het bord na een voorzet van Danny Murphy. Tot overmaat van ramp voor Portsmouth zette Murphy vlak voor rust de bordjes weer gelijk na een heerlijke vrije trap.

Na rust leken de thuisspelers hun tweede adem te vinden. Na een één-twee tussen Skepolitis en Yakubu knalde de Nigeriaan over. Skopelitis zelf was ook nog dicht bij een goal maar hij werd nog net afgeblokt. Portsmouth bleef voor de drie punten gaan. Een poging van Lua Lua werd gered terwijl Yakubu de paal trof. Charlton leek op een diefje toch nog een punt te gaan pakken. Dat was echter buiten Lua Lua gerekend. Een voorzet van hem werd door Kamara binnengekopt. In blessuretijd zorgde Lua Lua zelf nog voor de verdiende 4-2 overwinning.

Door deze overwinning loopt Portsmouth zeven punten uit op Southampton en WBA. Die laatste komen morgen wel nog in actie op het veld van Everton.

Portsmouth: Ashdown, Cisse, De Zeeuw, Stefanovic, Taylor (Primus 80), Stone, Skopelitis (Kamara 60), Hughes, Berger (Rodic 72), Yakubu, LuaLua.

Charlton: Kiely, Young, Perry (Johansson 88), Fortune, Hreidarsson, Kishishev (Thomas 19), Holland, Murphy, Konchesky, Jeffers, Bartlett (Lisbie 61).

Goals: Yakubu 3, Stone 20, Kamara 83, LuaLua 90

Toeschouwers: 20,108

Scheidsrechter: Graham Poll