Speeldag: Speeldag 37
Stadion: Ewood Park
Fulham wint vlot bij Blackburn
Luc Goderis

Voor de wedstrijd waren beide teams al zeker van het behoud in de Premier League en  afgezien van de winstpremie en een plaatsje hoger of lager in de rangschikking viel noch voor de Rovers, noch voor de Cottagers te verdienen in Ewood Park.

De thuisploeg trok al van bij de start alle registers open.  Een Australisch onderonsje tussen Brett Emerton en Lucas Neill resulteerde al meteen in de openingstreffer.  Emerton vond op de rechterflank zijn maatje Neill.  De rechtsachter sneed naar binnen en tikte naast Edwin Van der Sar zijn eerste van het seizoen binnen.  De wedstrijd was amper zes minuten oud en 1-0.
Na twintig minuten werd Clark, met een lob over de verdediging, richting Brad Friedel gestuurd.  De Amerikaanse reus verkoos op zijn lijn te blijven, Clark legde terug op Steed Malbranque en die schoot de stand weer in evenwicht.
Geen van beide ploegen kreeg echt grip op het middenveld en de partij veranderde al heel vlug in een typische eindeseizoenswedstrijd en kabbelde verder tot aan de rust.

Na de herneming explodeerde de wedstrijd opnieuw.
Zat Knight, bijna boven Craig Short zittend, zag zijn doelpunt afgekeurd.  Het duurde echter niet lang vooraleer de Londenaars op voorsprong klommen.
Op een hoekschop van Mark Pembridge liet de thuisdefensie Brian McBride ongemoeid.  McBride had alle tijd om de bal met de borst te controleren en voorbij zijn landgenoot Friedel te vlammen. 1-2.

Brett Emerton zag de gelijkmaker op de paal uitenspatten en Robbie Savage zag een penalty (na een fout van Luis Boa Morte op Morten Gamst Pedersen) gered door Edwin Van der Sar.

De laatste twintig minuten werden nog fel ontsierd in wat een partijtje "potje stamp" leek.
Luis Boa Morte stampte Ryan Nelson onder de zoden.  Craig Short liet daarop prompt Boa Morte van dichterbij kennismaken met de grasmat van Ewood Park.
Short mocht meteen de douches gaan opzoeken terwijl Boa Morte zeer goed wegkwam met slechts geel.
Nog geen minuut later werd ook Liam Rosenior naar de kleedkamer gestuurd.  Robbie Savage tacklede Boa Morte foutief en Rosenior werkte dan maar Savage tegen het gras.  Scheidsrechter Phil Dowd aarzelde geen seconde en trok meteen rood.

Boa Morte, betrokken bij de twee rode kaarten, werd de rest van de wedstrijd uitgefloten door het thuispubliek maar het bleek hem niet te deren.  De aanval dat uiteindelijk leidde tot de 1-3 werd door hem op gang gebracht.  De bal belandde uiteindelijk bij Steed Malbranque en de Fransman legde, met buitenkant rechts, de eindcijfers vast.