Speeldag: Speeldag 37
Stadion: Goodison Park
Everton op 1 punt van Champions League
Kristof Blomme

Everton heeft Newcastle met 2-0 geklopt. Door deze overwinning heeft Everton nog één puntje nodig om zich te plaatsen voor het kampioenenbal.

De eerste kans was voor de thuisploeg. Een vrije trap van Arteta werd schitterend onschadelijk gemaakt door Given. De eerste helft werd nochtans gedomineerd door de bezoekers, waar Shearer op de bank begon. Ambrose kon alleen op Martyn afgaan, maar liet de bal te ver van zijn voet springen. Een kopbal van Kluivert ging nog naast. Ook Milner kreeg een kans. Martyn toonde in die fase echter zijn klasse. Twee minuten voor rust was het Everton die tegen de gang van het spel in voor de eerste treffer tekende. Weir kopte een vrije trap van Arteta volldig vrijstaand binnen.

In de tweede helft kreeg Ameobi rood voor de bezoekers na een schermutseling met Cahill. Twee minuten later was het Cahill zelf die de wedstrijd besliste. Everton controleerde de rest van de partij. Newcastle kon ze niet meer bedreigen.

Als Liverpool zondag niet weet te winnen op Highbury speelt Everton Champions League. Er werd door de FA namelijk beslist dat het nummer vier en niet de winnaar van de Champions League het vierde ticket krijgt.

Everton: Martyn, Hibbert, Yobo, Weir, Watson, Carsley, Bent (McFadden 74), Cahill (Stubbs 89), Arteta, Kilbane, Ferguson (Beattie 63).

Newcastle: Given, Carr (Ramage 45), Boumsong, Bramble, Babayaro, Ambrose, N'Zogbia, Jenas, Milner (Shearer 82), Ameobi, Kluivert.

Goals: Weir 43, Cahill 59.

Kaarten: geel: Carsley, Cahill, Arteta, Kluivert.
             rood: Ameobi (56).

Toeschouwers: 40,438 .

Scheidsrechter: B. Knight.