cheChelsea
Charlton Athletic
Datum: 07/05/2005 13:30
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 37
Stadion: Stamford Bridge
Landskampioen wint zonder stijl
K M
| 0 reacties
Landskampioen wint zonder stijl
Foto: © SC

Chelsea FC heeft in zijn eerste wedstrijd als kampioen Charlton Athletic verslagen. Het deed dit wel niet in kampioenenstijl en moest wachten tot de allerlaatste minuut eer het kon scoren. Geen erg voor Charlton, want het heeft niks meer te verliezen of te winnen.

Charlton liet het initiatief aan Chelsea over, maar behield tevens veel volk achter de bal. De Blues hadden dan ook de nodige problemen om een gaatje te vinden in de versterkte burcht. De eerste kans was voor Frank Lampard, maar die kopte een voorzet van William Galles over. Daarna bewees Joe Cole nog maar eens dat hij de man in vorm is. Omdat het Chelsea al voetballend niet lukte, probeerde hij het maar op zijn ééntje. Charlton-goalie Stephan Andersen kon zijn poging juist over de lat duwen. Charlton kreeg in de eerste helft ook een kans, maar Johnathan Fortune schoot naast. Seconden later blokte hij wel broodnodig een poging van Eidur Gudjohnsen af.

De tweede helft begon op dezelfde manier als de eerste. De eerste kans was er ook weer één voor de Blues. John Terry kende geen geluk wanneer hij een voorzet van Glen Johnson op de lat kopt. Chelsea voerde vanaf dan de pressing op en bracht daarvoor Mikael Forsell in. Voor Forsell was het al twee jaar geleden dat hij nog eens mocht meedoen in een competitiewedstrijd voor Chelsea. De eerste goal viel echter bijna aan de overkant, maar Carlo Cudicini bracht redding op een poging van Matthew Holland. De wedstrijd leek op een brilscore af te stevenen, tot in de laatste minuut. Lampard werd door Fortune net buiten het strafschopgebied gehaakt, maar toch wees scheidsrechter Mike Riley naar de stip. Frank Lampard liet de eer over aan Claude Makelele die nog nooit voor Chelsea scoorde en bijna ging het weer mis. Zijn penalty werd immers gered door Andersen, maar via de rebound kon de Fransman dan toch zijn eerste goal voor Chelsea scoren.