Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Highbury
Chelsea wint nu ook topper
Kristof Blomme

Chelsea lijkt, net als vorig seizoen, ongehinderd naar de landskroon te stormen. Het topduel bij Arsenal werd met 0-2 gewonnen. Hierdoor blijft Chelsea negen punten voor op Manchester United. Arsenal volgt nu al op maar liefst twintig punten!

Het oppermachtige Chelsea nam meteen de partij in handen. Cole, Lampard, Drogba en Essien konden allemaal dreigen. Toch was de beste kans voor de thuisploeg. Henry kreeg de bal aangespeeld door Hleb en liet Carvalho ter plaatse. Ook Petr Cech was geklopt, maar de poging van de Franse spits strandde op de paal. Eén minuut later scoorden de Gunners zelfs. Na een goeie bal van Ljungberg scoorde Van Persie. Op aangeven van de lijnrechter werd de goal echter afgekeurd. De Nederlander zelf stond geen buitenspel, maar de terugkerende Henry wel. Na die goeie beginfase werd de sfeer wat grimmiger. Beide ploegen tackelden erop los. Hierdoor bleven de kansen wat uit. Zeven minuten voor de pauze was het plots toch raak voor de bezoekers. Drogba vond Robben, die de bal onder Lehmann gleed.

Na de pauze ging Arsenal meteen op zoek naar de gelijkmaker. Lauren, die al een tand kwijt was na een elleboog van Essien, zette Paulo Ferreira in de wind, maar hij vond Cech op zijn weg. Chelsea kon counteren en zo was Robben nog twee keer gevaarlijk. Scoren lukte de Nederlander echter niet meer. Pires en Bergkamp kwamen de thuisploeg nog versterken, maar het was Chelsea dat de match besliste. Joe Cole ontfutselde de bal van Lauren om het leer nadien tegen de touwen te krullen. Bijna werd het nog 0-3, opnieuw via Joe Cole. Dankzij een uitstekende redding van Lehmann kwam het niet zover. Arsenal kreeg op het einde nog enkele kansjes, maar een goal kwam er niet meer.