Datum: 30/11/2005 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Stadium of Light
Liverpool klimt naar vier
Yves Dekoning
| 0 reacties
Liverpool klimt naar vier
Foto: © SC

Liverpool heeft de vooruitgeschoven* match in Sunderland met 0-2 gewonnen. Het was de vierde zege op rij voor de Mighty Reds. Hierdoor klimmen ze naar de vierde plaats in de Premier League. Voor de Black Cats is het al de zevende nederlaag op rij.

Liverpool was duidelijk een klasse te sterk voor staartploeg Sunderland. Liverpool begon enorm sterk aan de partij en zocht meteen naar een goal. Vooral Peter Crouch wrong weer enkele kansen de nek om. Na 30 minuten spelen was het dan eindelijk zover. Op aangeven van Xabi Alonso prikte Luis Garcia de verdiende 0-1 tegen de netten. Een uitstekend keepende Ben Alnwick kon een verder stuntelend Sunderland niet op zijn eentje overeind blijven houden. 

In de 45ste minuut zette uitblinker Alonso Steven Gerrard op weg naar de 0-2. De aanvoerder rondde Alnwick en plaatste de bal in het lege doel. Na 65 minuten keek Mohamed Sissoko tegen een rode kaart aan, na twee keer geel voor gevaarlijke tackles. Ook met een man minder bleef Liverpool de betere ploeg, maar het kwam niet meer tot scoren. John Arne Riise was er nog het dichtst bij toen hij na een prachtige solo de dwarsligger op zijn weg vond.


Sunderland: Alnwick, Hoyte (Nosworthy 77), Breen, Caldwell, Collins, Whitehead, Lawrence (Gray 86), Bassila, Miller (Welsh 57), Stead, Brown.

Liverpool: Reina, Finnan, Hyypia, Carragher, Riise (Warnock 90), Gerrard, Sissoko, Alonso, Luis Garcia, Crouch (Traore 79), Morientes (Kewell 60).


* Liverpool neemt later deze maand deel aan het Wereldkampioenschap voor clubs.