Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Stamford Bridge
Chelsea met tien voorbij West Ham
Ruben Claesen

West Ham heeft niet voor een stunt kunnen zorgen op Stamford Bridge. De troepen van Alan Pardew gingen met de billen bloot, 4-1 werd, ondanks een vroege voorsprong. Chelsea moest toen ook nog met z'n tienen verder, toen Maniche werd uitgesloten. Blijkbaar ging het met een mannetje minder veel beter, want The Blues konden dus nog vier keer scoren.

The Hammers begonnen erg goed aan de partij en kwamen al vroeg op voorsprong, toen James Collins een hoekschop van Benayoun voorbij Cech en zijn slapende defensie kopte. Meteen was de thuisploeg wakker; Crespo kon net niet bij een voorzet van Maniche, even later trof de Portugees de lat. Chelsea kwam dus opzetten, het was enkel wachten op de gelijkmaker. De gelijkmaker zou er moeten komen zonder Maniche, die na een drieste tackle op Scaloni de rode kaart onder de neus geduwd kreeg. Even voor het halfuur kwam Chelsea langszij. Drogba knalde de bal in twee tijden voorbij Hislop. Drie minuten later mocht Hislop weer gaan vissen. Drogba's schot werd geblokt door Collins, zo kwam de bal bij spitsbroeder Crespo, die van dichtbij raak trof: 2-1, meteen de ruststand.

Na tien minuten in de tweede helft leek de match gespeeld. Terry scoorde nadat Gallas de lat trof. Toch kwam West Ham nog dicht bij de aansluitingstreffer. Marlon Harewood had meer moeten doen met zijn kopbal uit de vrije trap van Paul Konchesky. Chelsea toonde zijn superioriteit nog meer toen Gallas voor de 4-1 zorgde, hij kopte een vrije trap van de ingevallen Robben binnen. West Ham kon nog een keertje tegenprikken, maar Gallas kon de poging van Teddy Sheringham van de lijn halen. Chelsea wint dus met tien zonder veel moeite van West Ham: 4-1.