munManchester United
arsArsenal
1-0
2-0
Datum: 09/04/2006 17:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Old Trafford
ManU wint topper van Arsenal
Ronny anthonis
| 0 reacties
ManU wint topper van Arsenal
Foto: © SC

In topper van de 33ste speeldag in de Engelse Premier League was Manchester United beter dan Arsenal. Arsenal was het gevaarlijkst in de eerste helft maar vroeg in de tweede helft zette Wayne Rooney Manchester op voorsprong. De bijna 71.000 toeschouwers, een record trouwens, zagen Park in de slotfase de eindstand op het bord zetten. United voorkomt zo dat Liverpool dichterbij komt in de strijd om de tweede plaats en heeft ook nog een waterkansje op de titel daar ze nog tegen Chelsea moeten spelen.

Arsenal was dus het gevaarlijkst in de eerste helft maar kocht daar niets mee. Eerst was er een ultieme tussenkomst nodig van Neville om Adebayor het scoren te beletten, even later was een goeie safe van doelman van der Sar nodig op een afstandsschot van Van Persie. United kwam stillaan in de wedstrijd en ook Lehmann mocht zijn kunnen tonen. Tweemaal Rooney en Christiano Ronaldo op vrije trap konden hem niet verschalken. Het spel ging goed over en weer met alweer een laag schot van Van Persie waarop van der Sar attent reageerde. Dan weer naar de overkant waar Van Nistelrooy gevaarlijk was met een kopbal. De kans van de eerste helft was voor Rooney, nadat hij mooi aangespeeld werd door Van Nistelrooy kon hij vanuit een scherpe hoek op doel trappen. Toure ging in de weg liggen maar leek de bal met de hand te raken en liet hem zo tegen de paal afwijken, scheids Graham Poll zag echter geen strafschop. 

Na de pauze geschiedde dan toch gerechtigheid nadat Rooney de bal hard voorbij Lehmann knalde op voorzet van Sylvestre. United beperkte zich tot controlevoetbal en kwam er amper of niet meer uit. Arsenal ging met man en macht naar voren in de hoop op de gelijkmaker. Deze kwam er echter niet, zelfs niet na de inbreng van ene Thierry Henry. Aan de overkant was het echter wel weer raak, op een assist van alweer Wayne Rooney kon Park van dichtbij binnentikken. Al bij al een verdiende thuiszege voor United. [AN]