Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Stadium of Light
Man Utd maakt het verschil op het einde
Dirk Pieters

Sunderland, dat momenteel op de zeventiende plaats staat, kreeg het bezoek van Manchester United. De ploeg van Alex Ferguson staat op tien punten van Chelsea en kon zich geen misstap veroorloven.

Beide ploegen kregen in de beginfase enkele kleine mogelijkheden, maar de beste kans kwam er na tien minuten. Doelman Edwin Van der Sar moest al zijn kunnen tonen op een kopbal van Gary Breen. Sunderland bijna op voorsprong. De thuisploeg bleef in het eerste halfuur de betere ploeg. Vlak voor rust kwam Manchester United op voorsprong. Wayne Rooney schoot hard binnen. De bezoekers begonnen de wedstrijd nu in handen te nemen en mochten gaan rusten met een gevleide 0-1 voorsprong.

Ook in het begin van de tweede helft waren er amper kansen te noteren. Manchester United controleerde de wedstrijd nu volledig. De bezoekers kregen nog enkele kleine kansjes, maar het zag er niet naar uit dat er nog doelpunten gingen vallen. Met nog twintig minuten te gaan kreeg Ji-Sung Park nog een mooie kans, maar doelman Dean Whitehead bracht redding met de voet. Sundeland begon te komen en Ruud Van Nistelrooij kon daarvan profiteren. De Nederlandse spits kon van dichtbij inschieten. Wedstrijd gespeeld. Sunderland gaf echter niet op en met nog tien minuten te gaan kon Stephen Elliott milderen tot 1-2. De ingevallen Rossi kon vlak voor tijd te 1-3 nog op het bord zetten.

Manchester begon zwak aan de wedstrijd, maar hoe meer de wedstrijd naar het einde liep, hoe beter de ploeg begon te spelen. Sunderland geraakt maar niet weg uit de degradatiezone. Het leek erop dat de wedstrijd ging eindigen in een 0-1, maar een dol laatste kwartier zorgde voor een 1-3 eindstand.  (AN)