Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Stamford Bridge
Chelsea makkelijk voorbij Man City
Kevin Vanbuggenhout

Als laatste van de toppers begon kampioen Chelsea zondagavond aan zijn nieuwe campagne. Ondanks heel wat afwezigen mocht de eerste wedstrijd tegen Manchester City geen probleem vormen. Man City moest het nog doen zonder aanwinsten Isaksson, Trabelsi en Hamann.

Chelsea kende een ideale start. Na ongeveer tien minuten spelen kopte Terry een vrije trap van Robben binnen: 1-0. Veel kon City daar niet tegenover stellen. Sinclair kreeg dan toch een mooie kans, maar hij stak de bal in de armen van Cudicini. De wedstrijd leek al snel gespeeld toen Lampard er met een laag schot 2-0 van maakte. De bezoekers dreigden nog één keer in de eerste helft. De bal werd over de verdediging van Chelsea gelift, maar Corradi kon net niet bij de bal. Aan de overkant had Weaver een goede redding in huis op een schot van Essien.

Met een dubbele wissel trachtte Stuart Pearce het tij nog te keren, maar het mocht niet baten. Het was helemaal over voor Man City toen Corradi net na het uur zijn tweede gele kaart kreeg. Beide ploegen claimden in deze wedstrijd elk één keer een strafschop voor handspel, maar scheidsrechter Bennett wuifde het appèl telkens weg. In het slotkwartier liep Chelsea verder uit. Drogba kopte een voorzet van Bridge spectaculair binnen. Op het einde kreeg Lampard nog de kans op de 4-0, maar hij schoot naast. Chelsea klopte Manchester City zonder al te veel problemen en zette het nieuwe seizoen dus goed in.

Chelsea: Cudicini, Paulo Ferreira, Terry, Ricardo Carvalho, Bridge, S.Wright-Phillips(72' Kalou), Lampard, Essien, Robben(79' Diarra), Shevchenko, Drogba(83' Mikel)

Manchester City: Weaver, Richards, Distin, Dunne, Thatcher, Sinclair, Barton, Dabo(57' Vassell), Reyna(72' Ireland), Corradi, Samaras(57' Dickov)

Doelpunten: 11' Terry 1-0, 26' Lampard 2-0, 78' Drogba 3-0

Geel: Essien; Dabo, Corradi, Dickov

Rood: 63' Corradi(2x geel)