Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Highbury
Arsenal en Everton delen de punten
T. Coremans

In een frustrerende thuiswedstrijd voor ‘The Gunners’ behaalden ze een gelijkspel in het eigen Emirates-Stadium. Na zeventig minuten pas kon Van Persie gelijkmaken. Arsenal verscheen aan de aftrap met alweer een gehavende verdediging. Belangrijkste afwezigen waren Eboué, Lauren, en Clichy. Ook Ljungberg, Baptista en Adebayor waren out. Everton miste ook wat afwezigen bij aanvang van deze wedstrijd. Grootste namen daar waren Naysmith, van der Meyde en Valente. Referee van dienst was Mike Riley.

Voor het oog van zo’n 60.000 toeschouwers begon de thuisploeg met het meeste initiatief aan de partij. Toch kwam Everton al na tien minuten op voorsprong. Arteta bracht de bal vanop rechts voor tot bij Cahill. De Australiër knalde Everton op 0-1. Arsenal nam meteen terug het spel in handen. Lange tijd kwam het niet verder dan afstandsschoten die allemaal werden geweerd door doelman Howard. Henry en Rosicky bleken de gevaarlijkste pionnen aanvallend. Wat de troepen van Wenger ook probeerden, Tim Howard of een verdediger waren er steeds als de kippen bij om het verdiende doelpunt te voorkomen. De ex-doelman van Manchester United speelde zich werkelijk in de kijker. Hij hield tot de rust de voorsprong vast voor ‘The Blues’.

De tweede helft startte waar de eerste eindigde. Arsenal bleef maar drukken en creëerde gretig wat kansen bij elkaar. Zowel Fabregas als Henry bleken niet efficiënt genoeg te zijn. Everton gooide alles toe en loerde op de counter. De thuisploeg bleef continue druk zetten en werd uiteindelijk toch beloond. Na zeventig minuten bracht Van Persie, met een schitterende vrije trap, de bordjes op gelijke hoogte. 1-1 met nog twintig minuten voor de boeg. Daar nam de thuisploeg geen genoegen mee. ‘The Gunners’ gingen nu resoluut voor de zege. Robin Van Persie was de man waarbij de beste kansen ontstonden. De bal belandde echter geen enkele keer meer in de netten. Everton mocht tevreden zijn dat het een puntje raapte bij de stadsgenoot.

Arsenal ziet hiermee zijn twee grootste rivalen, Manchester United en Chelsea, twee puntjes verder uitlopen. De kloof bedraagt zeven punten, zij hebben wel nog een wedstrijd tegoed. Manager Moyes van Everton was tevreden met een puntje bij de buren. Zij blijven één puntje achter Arsenal staan en bezetten de zesde plaats.

Arsenal: Lehmann, Touré, Hoyte (39’ Flamini), Djourou (67’ Walcott), Fabregas, Gallas, Henry, Gilberto, Rosicky, Hleb (Aliadière), Van Persie

Everton: Howard, Lescott, Yobo, P. Neville, Stubbs, Davies, Carsley, Osman, Arteta, Cahill, A. Johnson

Gele kaarten: Gallas (A), Fabregas(A), Osman (E), Arteta (E), Cahill (E)