Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Bramall Lane
Chelsea laat Sheffield verweesd achter
Kevin Vanbuggenhout

Sheffield United kon best nog een paar plaatsen opschuiven om een beetje ademruimte voor zichzelf te creƫren. Maar tegen Chelsea werd nu niet meteen verwacht iets te rapen. Chelsea wilde Man United onder druk houden en dat kon alleen door te winnen van Sheffield.

Sheffield United kreeg al snel een tegenslag te verwerken. Michael Tonge moest al na zeven minuten geblesseerd naar de kant en werd vervangen door Nick Montgomery. Even later pakte Kenny een vrije trap van Lampard. Sheffield kon Chelsea al bij al toch vrij makkelijk afhouden. De thuisploeg kreeg zelfs enkele mooie mogelijkheden om op voorsprong te komen. Een tackle van Drogba kwam net op tijd om Davis van een doelpunt te houden. Bij de volgende tackle van Drogba in zijn eigen strafschopgebied wees ref Atkinson naar de stip. Hilario, nog steeds in doel bij Chelsea, redde de strafschop van Webber en behoedde zo zijn team voor een achterstand. Hierna claimde zowel Sheffield en Chelsea nog een strafschop. Atkinson ging daar niet op in. Pas aan het einde van de eerste helft kwam Chelsea echt dicht bij de openingstreffer. Armstrong devieerde een voorzet van Ballack bijna in eigen doel. Kenny redde de kopbal van Lampard. De aanvoerder van Chelsea zou nog in dezelfde minuut toch tot scoren komen. Een vrije trap van hem verdween laag in doel: 0-1. Kenny was te snel weg en zag er bij deze goal niet te best uit.

Sheffield United dus koud gepakt en dat zou vlak na rust nog eens gebeuren. Lampard zette voor van op de linkerflank en Ballack kopte binnen. Chelsea scoorde op de ideale momenten en nam nu helemaal de bovenhand. Een schot van Lampard ging over. Kenny stopte een schot van Robben. Sheffield United was onmachtig en kwam niet verder dan een afstandsschot van Gillespie. Al bij al een makkelijke zege dus voor Chelsea.

Sheffield begon niet onaardig, maar die gemiste strafschop ging zwaar doorwegen. Na het openingsdoelpunt kwam Chelsea nooit meer in de problemen en de wedstrijd had nog met ruimere cijfers kunnen gewonnen worden. Chelsea komt dus weer aan kop en Man U zal moeten winnen bij Bolton om bij te blijven.