Speeldag: Speeldag 10
Stadion: City of Manchester Stadium
Man City haalt het nipt van Middlesbrough
Kevin Vanbuggenhout

In de laatste wedstrijd van deze speeldag stonden Manchester City en Middlesbrough tegenover mekaar. City moest winnen om een crisis af te weren. Middlesbrough verloor echter nog nooit van City en telde ondertussen al twee punten meer dan Manchester City. Het beloofde dus een interessante wedstrijd te worden.

In het begin zat de wedstrijd stevig op slot. De defensies van beide ploegen lieten een stevige indruk. Dickov zorgde dan toch voor de nodige animo. Zijn stifter belandde naast doel. Halverwege de eerste helft schoot Samaras vanuit een scherpe hoek op doel, maar Schwarzer redde. Een minuutje later kopte Dunne een hoekschop van Barton binnen: 1-0. Man City nam de wedstrijd nu helemaal in handen en Middlesbrough moest ondergaan. Middlesbrough hapte naar adem, maar kon de achterstand beperken tot één doelpunt.

Bij het begin van de tweede helft was Middlesbrough wel weer wakker. Pogatetz kopte de hoekschop van Downing over. Een schot van Samaras werd gepakt door Schwarzer. De wedstrijd kabbelde stilaan naar zijn einde toe. Enkele minuten voor affluiten kwam City toch nog goed weg toen de ingevallen Maccarone van dichtbij tegen de paal trapte. Hierna gingen twee pogingen van de ingevallen Vassell nog naast doel. Het werd nog even bibberen en beven voor Man City. In de blessuretijd trof Maccarone nog eens de paal. Man City hield stand en pakte de drie punten.

Het venijn zat nog in de staart met Maccarone die twee keer de paal trof. Daar kwam Manchester City heel goed weg. Voorts waren beide teams elkaar waard in de tweede helft. De 1-0 eindstand is dus een correcte weergave van de wedstrijd. Man City heeft op eigen veld nog steeds geen tegendoelpunt binnengekregen dit seizoen en is in het City of Manchester Stadium dan ook nog ongeslagen. Man City lijkt dus weer even aan de beterhand te zijn en springt over Middlesbrough in de stand. Middlesbrough zat na twee overwinningen op rij nog eens in het verliezende kamp.