Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Highbury
Arsenal laat twee punten liggen
Dirk Pieters

Newcastle behaalde zaterdagmiddag één punt tegen Arsenal. De ploeg van coach Glenn Roeder geen al te beste wedstrijd en mocht tevreden zijn met het gelijke spel. Het was Kieron Dyer, die net terug in de ploeg stond na zeven maanden afwezigheid, die voor het enige doelpunt van de bezoekers zorgde. Henry zorgde op het einde voor de 1-1 eindstand. Het punt was vooral de danken aan het schitterende keeperswerk van Shay Given.

Over de eerste helft konden we heel kort zijn. Enorm veel kansen voor Arsenal, maar geen enkele doelpunt. Eén grote kans voor Newcastle en die ging mooi tegen de netten. Vooral Shay Given hield Newcastle in de wedstrijd met saves op pogingen van Adebayor, Hleb en Henry. 0-1 was dan ook de verrassende ruststand.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Arsenal kreeg kans op kans en Given hield alle ballen uit zijn doel. Henry werd er bijna moedeloos van. Hij scoorde twintig minuten voor tijd wel de gelijkmaker, maar ook daarna liet hij enkele unieke kansen liggen. Door deze puntendeling ziet Arsenal de concurrenten steeds verder en verder weglopen. [AN]