Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Stamford Bridge
Chelsea wint met kleinste verschil
Dirk Pieters

Chelsea won zaterdagmiddag met 1-0 van West Ham. Middenvelder Geremi zorgde met zijn eerste doelpunt van dit seizoen voor de drie belangrijke punten in de strijd om de titel. Door de overwinning blijft de ploeg van coach Mourinho in de buurt van Manchester United. Het was meteen de 51e competitiewedstrijd zonder nederlaag in eigen huis.

Chelsea begon afwachtend aan de wedstrijd en liet West Ham rustig de bal rondspelen. Tot aan de 25e minuut kreeg de thuisploeg weinig kansen, maar dan was het moment van Geremi aangebroken. Hij krulde een vrije trap mooi in de hoek en bracht zo zijn ploeg 1-0 voor. West Ham reageerde met kansen van Nigel Reo-Coker en Matthew Etherington, maar de 1-0 bleef tot aan de rust op het bord staan.

De tweede helft leek wel een copy van de eerste. West Ham met het meeste balbezit, maar de beste kansen waren voor Chelsea. De schoten van Didier Drogba en Robben werden nog afgeblokt en een schot van Essien ging tegen de paal. John Terry kwam nog het dichtst bij de 2-0, maar ook hij kreeg de bal niet tegen de netten. Zo bleef het uiteindelijk 1-0 voor Chelsea. [AN]