Middlesbrough
livLiverpool FC
Datum: 18/11/2006 18:15
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Riverside Stadium
Liverpool verliest eens niet
Yves Dekoning
| 0 reacties
Liverpool verliest eens niet
Foto: © SC

Middlesbrough - Liverpool 0-0

Liverpool is er voor de tweede keer dit seizoen in geslaagd om buitenshuis een punt uit de brand te slepen. In Middlesbrough kon niemand de netten bol zetten.

Bij Liverpool begon Steven Gerrard centraal op het middenveld. De bezoekers hadden veldoverwicht, maar konden de kansen niet afmaken. Aan de overzijde leek Middlesbrough te defensief ingesteld om de onzekerheid bij de Reds uit te buiten. Na een schitterende verre bal van Gerrard kreeg Dirk Kuyt een ideale gelegenheid om de score te openen, maar de Nederlander trapte naast. Ook Xabi Alonso knalde ver over. De enige die Mark Schwarzer (foto) echt in moeilijkheden bracht was Jermain Pennant, maar aan de rust stond het nog steeds 0-0. 

Na de pauze viel er amper meer te beleven, maar ook Jose Reina moest nu aan het werk. Hij kon een kopbal van Jason Euell te nauwer nood afweren. De rebound werd net gemist door Aiyegbeni Yakubu. Hierna begon Liverpool nadrukkelijker te zoeken naar een treffer, maar de Reds liepen zich dood op de muur van Middlesbrough. En als ze er toch doorkwamen, stond een sterke Schwarzer paraat. In de slotfase verkwanselde Peter Crouch nog twee uitgelezen kopkansen. Middlesbrough begon met één punt en hield dat vast, voor Liverpool blijft het wachten op de eerste uitzege dit seizoen.