Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Craven Cottage
Charlton wint, nieuwkomers de boot in
Kristof Blomme

Charlton heeft op eigen veld Bolton verslagen met 2-0. Darren Bent tekende voor beide doelpunten. Nieuwkomers Sheffield United en Reading gingen dan weer met 1-0 onderuit bij respectievelijk Fulham en Wigan.

Voor de pauze kregen zowel Charlton als Bolton heel wat mogelijkheden. Voor de thuisploeg was vooral Bent gevaarlijk. Bij Bolton kwam Giannakopoulos tot twee maal toe dicht bij een treffer, maar de Griek faalde. Na een halfuur moest Charlton met tien verder toen Hreidarsson met rood werd bestraft voor een vermeende elleboogstoot.

Na de pauze kreeg Bolton een strafschop na een overtreding op Diouf. De Senegalees ging zelf achter de bal staan, maar hij faalde. Even later kreeg ook de thuisploeg een penalty. Bent trapte de elfmeter wel tegen de touwen. In de slotfase van deze tumultueuze wedstrijd kreeg ook Davies rood namens Bolton. Bent kon de score, vijf minuten voor affluiten, uiteindelijk nog verdubbelen.

Fulham hield de drie punten thuis tegen promovendus Sheffield United. Bullard zorgde vijf minuten voor het rustsignaal voor de enige treffer. Sheffield staat nu laatste met één punt. Ook Reading, een andere nieuwkomer, ging met 1-0 onderuit bij Wigan. Emile Heskey tekende voor de winning goal.