Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Anfield Road
Liverpool zet scheve situatie recht
Ruben Claesen

Liverpool heeft haar eerste zege in de Premier League te pakken. Het versloeg West Ham met 2-1, nadat The Hammers al vroeg op voorsprong waren gekomen, mede door een blunder van Reina. Maar nog voor de rust konden The Reds nog twee keer scoren. Beide ploegen hebben nu vier punten.

West Ham nam een brutale start. Doelman Reina schatte al na tien minuten een voorzet van Bobby Zamora helemaal verkeerd in en in poging tot de bal weg te werken, duwde hij het leer over de doellijn. Liverpool scheen onder de indruk, Harewood kon bijna profiteren maar zijn schot ging nipt naast. Voor die goal van West Ham was Liverpool niettemin de betere ploeg, afstandsschoten van Gerrard en Garcia vanuit aantrekkelijke posities konden beter. Even later trapte Fabio Aurelio de thuisploeg bijna op voorsprong, maar Konchesky redde van de lijn. Die treffer kwam er drie minuten voor rust toch. Daniel Agger knalde de 1-1 voorbij Caroll met een heerlijk schot in de winkelhaak. Dit keer was het West Ham dat van slag was. Garcia zette Crouch voor Caroll, een kolfje naar de hand voor de boomlange aanvaller, hij ging voorbij Caroll en zette Liverpool op voorsprong, op slag van rust was dat.

Na tien minuten in de tweede helft mocht Dirk Kuyt The Kop een eerste keer begroeten. En Kuyt had er zin in, want vrijwel meteen zette hij Bellamy in scoringspositie, weliswaar in buitenspelpositie. Ook moest hij Caroll tot een knappe save dwingen na een hard schot. Tien minuten voor tijd haalde Anfield Road opgelucht adem, toen Lee Bowyer de paal op zijn weg vond. En nog was het niet gedaan, want Reina stopte ook nog een inzet van Carlton Cole van dichtbij. 2-1 zou het blijven.