Stadion: Anfield Road
Boro kan niets rapen op Anfield
Yves Dekoning

Liverpool - Middlesbrough 2-0

Liverpool heeft geen steek laten vallen tegen Middlesbrough. Twee doelpunten van Steven Gerrard volstonden om de drie punten thuis te houden. Hierdoor blijven de Reds derde in de stand, met twee punten meer dan Arsenal.

In een tamme eerste helft was Liverpool de betere ploeg, maar Middlesbrough verdedigde goed. De beste kans was voor Momo Sissoko, maar de middenvelder trapte naast. Vlak voor rust kon Fabio Rochemback bijna profiteren van een slippertje van Jamie Carragher, maar het bleef 0-0.

Na rust brak Steven Gerrard de ban. In de 57ste minuut speelde Zenden de bal in en Gerrard haalde hij zwaar uit. Zes minuten later was de kapitein opnieuw aan het feest. Dit keer knalde hij een strafschop tegen de netten.