Speeldag: Speeldag 33
Stadion: White Hart Lane
Spurs en Rovers deelden de punten
Luc Goderis

De inhaalwedstrijd tussen Tottenham en Blackburn heeft geen winnaar opgeleverd.  Daardoor werden de Rovers donderdagavond op White Hart Lane definitief uit de strijd gegooid om de zevende plaats, een plek die recht geeft op Europees voetbal.  Nadat Benni McCarthy op het halfuur de score opende zorgde Jermaine Defoe halfweg de tweede helft voor de gelijkmaker.

Tijdens de openingsminuten rolde de thuisploeg als een pletwals over de Rovers heen.  Het team van Mark Hughes herpakte zich echter vlug en de wedstrijd zakte als een pudding in elkaar.

De Spurs kwamen nog amper in de buurt van Brad FriedelAnthony Gardner kopte zeer zwak op doel en de ongedekte Pascal Chimbonda deed dit nog eens dunnetjes over.  Blackburn acteerde amper beter en alleen Morten Gamst Pedersen testte Paul Robinson, maar de Noor besloot ontstellend zwak.

Net na het halfuur was één goede actie van Gamst Pedersen voldoende voor een doelpunt.  De Noor zette magistraal voor en Benni McCarthy knikte zijn zeventiende doelpunt van het seizoen binnen.  Tottenham stelde er absoluut niets meer tegenover en de bezoekers kregen zowaar op de tegenaanval de beste kansen, maar aan de score veranderde niets meer.

Na de pauze waren het opnieuw de bezoekers die het dichtste bij een doelpunt kwamen, maar Christopher Samba kopte de 0-2 op de dwarsligger.  De tweede helft had nog weinig om het lijf en in de stromende regen gooide Martin Jol, tot groot ongenoegen van Hossam Ghaly, dan maar een extra aanvaller in de strijd.

Tottenham voerde het tempo op en één flits van Dimitar Berbatov volstond voor de gelijkmaker.  De Bulgaar slalomde door de bezoekende defensie en nam Friedel onder vuur.  De Amerikaan duwde het schot weg, maar Jermain Defoe was goed gevolgd en tikte de rebound simpel binnen.

De gastheren roken de drie punten, maar Michael Dawson kopte naast terwijl invaller Robbie Keane tijdens de slotminuut op Friedel besloot.  Bij de Rovers kookten de potjes stilaan over en een mekkerende Jason Roberts kreeg in blessuretijd nog een tweede gele kaart onder de neus geduwd.

Op de slotspeeldag heeft Tottenham aan één punt voldoende om Europees voetbal af te dwingen.  De Spurs ontvangen zondag Manchester City.  Blackburn ontvangt op de slotdag Reading.  Reading kan mits een zege nog over Bolton en/of Tottenham wippen richting Europa.  Blackburn heeft minstens een 4-0 zege nodig om zeker te zijn van Intertoto voetbal.