Stadion: Upton Park
De clash tussen Oost en West
Joeri De Ren

De slag tussen de East End en de West End, zo kan je de derby tussen Chelsea en West Ham United ook noemen.  Het is het gevecht tussen het gewone volk van de East End en de glamour van de West End.  De miljarden van Chelsea tegen de meer bescheiden miljoenen van West Ham.

Veel sfeer dus en veel beleving gegarandeerd gisterenavond voor bijna 40000 kijklustigen in Upton Park.  Het eerste half uur was er vooral één van inzet en viriliteit.  West Ham verdedigde zijn laatste kansen op overleving in de Premiership en het deed dit met hart en ziel.  Er waren kleine kansen langs beide kanten, maar voorlopig wist geen van beide ploegen dicht bij een doelpunt te komen.  De beste kans zou een schot van Tevez worden, dat door Cech kundig over de deklat werd getipt.

Het zou de avond worden van Wright-Phillips en net na het half uur zette deze samen met Lampard een aanval op.  De man van 30 miljoen verantwoorde zijn status door 2 man af te houden en vervolgens onhoudbaar in doel te mikken van aan de rand van de zestien.  Slechts vijf minuten overleefde de voorsprong op de bordjes, want toen ontbond Tevez op inworp al zijn  duivels.  Hij zette Lampard in de wind en vuurde een banaan af op doel die voor een keer door een anders zo vaak onklopbare Cech niet kon worden gestopt.

Consternatie in Upton Park toen Lampard binnen de minuut met veel inzet Wright-Phillips een tweede doelpunt aanbood en deze met een prachtige volley Green opnieuw het nakijken gaf.  West Ham toonde veel moed, maar faalde in de afwerking.  Het kreeg nog enkele kansjes in de eerste helft en een enorme kans in de tweede helft, maar Zamora miste vanop vijf meter voor doel.

Kalou scoorde kort daarna uit een rebound de 3-1 en de onvermijdelijke Drogba dikte na enkele pogingen nog aan tot 4-1.  Chelsea speelde de terneergeslagen tegenstanders nu van het kastje naar de muur, maar nam genoegen met de 4-1 overwinning.  Hiermee zetten ze Manchester United nog feller onder druk in de hoop hun titel te verlengen.