Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Craven Cottage
Puntendeling op Craven Cottage
Luc Goderis

Fulham en Blackburn hebben zondagmiddag de punten netjes verdeeld.  Op Craven Cottage kwam de thuisploeg, via Murphy en Kamara, tot tweemaal toe op voorsprong, maar de Rovers zorgden evenveel keer voor de gelijkmaker.  Emerton, met zijn eerste doelpunt in meer dan twee jaar, en Warnock zorgden voor de bezoekende goals.

De eerste helft in Craven Cottage was het bekijken niet waard.  Beide teams bakten er weinig tot niets van en tot overmaat van ramp zagen de bezoekers hun topschutter Benni McCarthy al na een paar minuten geblesseerd uitvallen.  De Zuid Afrikaan ging in duel met Dejan Stefanovic en hield er knieblessure aan over.  Jason Roberts moest al meteen invallen, maar deed dit toch voortreffelijk.

De wedstrijd brak pas na de pauze echt open.  Al heel vlug wees scheidsrechter Mike Dean naar de stip toen Ryan Nelsen in de zestien Diomansy Kamara neerhaalde.  Veteraan Danny Murphy aarzelde niet en vloerde Brad Friedel vanop elf meter.  De Rovers leken pas na de strafschop wakker te schieten en gingen driftig op zoek naar de gelijkmaker.  Steven Warnock maakte de actie, Roberts tikte slim door en rechtsachter Brett Emerton knalde binnen.

De Cottagers stonden echter al even vlug weer op voorsprong.  Murphy bediende de vrijstaande Simon Davies, die kon voorzetten.  Kamara kwam mooi ingelopen en gleed de 2-1 binnen.  De tweede helft bleef aangenaam om volgen en Blackburn knutselde de mooiste kansen in elkaar.  Pas tien minuten voor affluiten resulteerde het in de verdiende gelijkmaker.  Roberts legde, met zijn tweede assist van de middag, mooi klaar voor Warnock en de linksachter worstelde zich tussen Stefanovic en Paul Konchesky en duwde de 2-2 binnen.

Na de wedstrijd kon Fulham-manager Lawrie Sanchez niet lachen.  Zijn team had tot tweemaal toe een voorsprong uit handen gegeven, zijn verdediging had bijwijlen geblunderd en ook de scheidsrechter spaarde de duidelijk gefrustreerde Sanchez niet.  "Blackburn scoorde vanuit buitenspel en de ref zag tot tweemaal toe geen hands", zuchtte hij.

Zijn collega Mark Hughes leek meer tevreden met het behaalde punt.  "Het was natuurlijk rampzalig om Benni al na twee minuten geblesseerd te zien uitvallen, maar Jason viel heel sterk in.  We domineerden en hadden de wedstrijd eigenlijk makkelijk moeten winnen", aldus Sparky.