Stadion: St. James Park
Sterk Liverpool blikt Magpies in
Yves Dekoning

Newcastle - Liverpool 0-3

Liverpool Fc was een klasse te sterk voor Newcastle. De Magpies kregen op 90 minuten tijd geen enkele bal tussen de palen terwijl de Reds vlogen.

Het publiek in St James Park onthaalde Steven Gerrard met boegeroep na zijn slechte prestatie met de Engelse nationale ploeg, maar het inspireerde de aanvoerder van Liverpool tot een geweldige match. In de 28ste minuut knalde hij een vrije trap snoeihard tegen de netten. Vlak na rust verlengde Sami Hyypiä een hoekschop tot bij Dirk Kuijt en deze tikte van dichtbij de 0-2 binnen. Na een sublieme ééntwee met Gerrard mocht Ryan Babel er in de 66ste minuut knap 0-3 van maken.

Met 0-3 kwam Newcastle eigenlijk nog goed weg. Liverpool had gemakkelijk met een forfaitscore kunnen winnen. Onder leiding van een ijzersterke Gerrard creëerden de Reds kans na kans. Vooral Fernando Torres was enkele keren heel dicht bij een treffer. De levendige spits trapte tegen de paal, werd meermaals gestuit door Shay Given en zag de bal enkele keren nipt naast zoeven.