Speeldag: Speeldag 14
Stadion: City of Manchester Stadium
Man City pakt winst in blessuretijd
Kevin Vanbuggenhout

Manchester City had tot nu toe elke thuiswedstrijd gewonnen en ging dus ook tegen Reading weer voor de drie punten. De Zweedse doelman Isaksson begon voor het eerst dit seizoen aan een competitiematch. Ook Emile Mpenza kwam bij City aan de aftrap.

Reading had er blijkbaar wel zin in en Man City werd in de aanvangsfase al enkele keren gewaarschuwd. Al waren de bezoekers niet echt gevaarlijk. Murty zette vanop rechts voor richting tweede paal waar Convey kon koppen. De kopbal was echter te zwak en Isaksson pakte makkelijk. City wist vrij snel toch al een aantal aardige combinaties op de mat te leggen en kwam ook al snel op voorsprong. Ireland legde terug naar Elano die tegen de paal schoot. Er ontstond dan heel wat geharrewar en pogingen van Elano en Mpenza werden gered door Hahnemann. Uiteindelijk schoot Petrov raak: 2-1. Hierna kreeg Manchester City de wedstrijd volledig onder controle. Er gebeurde helemaal niets meer, Reading kwam in aanvallend opzicht duidelijk tekort. Vlak voor rusten kwam Reading echter uit het niets langszij. Via Doyle en Convey kwam de bal bij Harper en die plaatste de bal knap in doel: 1-1. Het einde van de eerste helft bracht nog meer ongeluk voor Man City, want Corluka viel gekwetst uit. Hij werd vervangen door Sun Jihai

Manchester moest op zoek naar een nieuwe voorsprong en wisselde bij de start van de tweede helft al een tweede keer. Emile Mpenza bleef langs de kant, zijn plaats werd ingenomen door Samaras. Reeds vroeg in de tweede helft beging Hunt een verschrikkelijke tackle op Fernandes Gelson. Hunt werd dan ook bestraft met geel, dit had evengoed rood kunnen zijn. De eerste mogelijkheid na de pauze was voor Stephen Ireland, de beste man bij Manchester City. De jonge Ier schoot naast. Manchester City leek niet meer voldoende creativiteit in huis te hebben om de defensie van Reading nog eens te ontregelen. In aanvallend opzicht bakte Reading er ook niet veel van, maar er stond wel een goede organisatie. Langzaam maar zeker kon Man City de druk toch even opvoeren. Geovanni rukte op en schoot net over. Petrov stuurde Samaras door, maar de Griekse aanvaller geraakte niet voorbij Hahnemann. Naar het einde van de wedstrijd toe kreeg Reading het terug makkelijker om City af te houden. In de absolute slotminuten drong City alsnog aan. In blessuretijd kreeg Geovanni nog een reuzekans op de 2-1. De Braziliaan controleerde de goede pass van Hamann, maar schoot vervolgens over. Reading leek City het eerste puntenverlies in eigen huis toe te dienen, maar dat was buiten Ireland gerekend. In de 94ste minuut trapte Ireland de bal schitterend in de rechterbovenhoek: 2-1. City hield in extremis de drie punten thuis, een verdienstelijk Reading keerde puntenloos huiswaarts.

Reading bezorgde Manchester City een bijzonder lastige namiddag. City beleefde lange tijd een frustrende wedstrijd, maar diep in blessuretijd zorgde man van de match Stephen Ireland er met een fantastisch doelpunt voor dat de punten toch in Manchester bleven. De overwinning was wel verdiend voor Manchester City. Reading benutte zijn enige grote kans van de wedstrijd en teerde op zijn organisatie. In de slotseconden moest Reading zich alsnog gewonnen geven. Door de nederlaag van Man United bij Bolton nadert City tot op één punt van de aarstrivaal. City staat nog steeds derde, Reading blijft twaalfde.