Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Emirates Stadium
Arsenal klopt Tottenham en blijft leider
Kristof Blomme

Arsenal heeft zaterdagmiddag Tottenham verslagen met 2-1. Bij een 1-1 stand miste Robbie Keane een strafschop. Uiteindelijk zorgde de jonge Bendtner voor de drie punten.

Bij Tottenham begon de jonge O'Hara verrassend in de basis. De eerste helft was niet van een bijzonder hoog niveau. De bezoekers speelden goed gegroepeerd en daar had Arsenal aanvankelijk geen antwoord op. Flamini probeerde het van ver, maar zijn schot was niet goed gericht. Robinson moest twee keer tussenkomen. Eerst maakte hij een schot van Eboué onschadelijk, even later was hij attent na een kopbal van Touré

Het was hopen op een betere tweede helft en die begon veelbelovend. Een geniaal hakje van Fabregas zette Adebayor voor doel en die zette de Gunners meteen op voorsprong. Na twintig minuten kreeg Robbie Keane een goede mogelijkheid. Hij knalde een perfect voorzet van Lennon van dichtbij op de lat. Arsenal was gewaarschuwd, maar blijkbaar was dat niet voldoende. Amper één minuut later vond Keane spitsbroeder Berbatov en die liet Almunia kansloos. Binnen de vijf minuten leken de bezoekers het heft helemaal in handen te nemen. Na een contact tussen Touré en Berbatov wees ref Styles naar de stip. Keane zette zich achter de bal, maar Almunia maakte een levensbelangrijke redding voor Arsenal. Wenger bracht Bendtner op het veld en die was bij z'n eerste balcontact meteen beslissend. De jonge spits kopte een hoekschop van Fabregas hard tegen de touwen. Het bleef bij 2-1, waardoor Arsenal zeker leider blijft. Tottenham daarentegen heeft nog veel werk voor de boeg.