Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Ewood Park
Chelsea aan de haal met driepunter
Luc Goderis

Chelsea had zondag aan een doelpunt van Joe Cole genoeg om de volle buit mee te pikken uit Ewood Park. Blackburn bleef een beetje onverdiend puntenloos achter. Daar zaten niet alleen het doelhout, maar ook een sterke Cech en Hilario voor iets tussen.

Blackburn startte vanmiddag in het eigen Ewood Park zoals het dat zoveel doet.  Het greep de tegenstander al van bij het eerste fluitsignaal stevig bij de keel en dicteerde in een moordend tempo de wet.  Chelsea kwam er helemaal niet uit en mocht al blij zijn dat zowel Steven Reid als David Bentley op het doelhout mikten.
Precies halfweg de eerste helft knutselden de Londenaars hun eerste echte aanval in elkaar.  Van het middenveld ging het razendsnel via Salomon Kalou naar Joe Cole.  Cole aarzelde geen seconde en schoot loeihard de 0-1 in de kruising.  De Rovers leken niet eens aangeslagen en draaiden de gashendel verder open.  Het resulteerde in wondermooi combinatievoetbal en enkele kansen, maar Petr Cech hield al minstens even mooi zijn netten schoon.

Na de herneming zakte het tempo fors, maar bleef het vooral door de stand zeer spannend.  Zowel de Rovers als de Blues maakten aanspraak op een doelpunt, maar de beide doelmannen dachten daar anders over.  Opschudding was er nog toen Cech gevloerd bleef liggen met een heupblessure.  De doelman leed zichtbaar pijn en gaf aan dat hij gewisseld moest worden, maar dat was buiten manager Avram Grant gerekend.  De Israeli bleef minutenlang in het haar krabben, maar wisselde tot eenieders verbazing aanvankelijk niet.

Tijdens de slotfase bleef een echt slotoffensief van de thuisploeg uit en beperkten de bezoekers zich tot controlevoetbal, waardoor het 0-1 bleef.  Op basis van een sterke eerste helft had een puntendeling wel op zijn plaats geweest, maar het was Chelsea dat drie punten mocht bijschrijven op de account.  De Londenaars blijven zo derde in de stand op respectievelijk zes en vijf punten van Arsenal en Manchester Utd.  Blackburn blijft na een sterke seizoensstart aanmodderen en haalde recentelijk amper 5 op 24, waardoor ze naar de tiende plaats tuimelen.