munManchester United
eveEverton
1-1
Cristiano Ronaldo (pen) 88'
2-1
Datum: 23/12/2007 13:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Old Trafford
United pakt volle buit dankzij strafschop
Kristof Blomme
| 0 reacties
United pakt volle buit dankzij strafschop
Foto: © SC

Manchester United heeft een nipte overwinning behaald tegen Everton. Twee minuten voor affluiten zorgde Cristiano Ronaldo, vanop de stip, met zijn tweede van de middag voor de drie punten.

De beginfase van de wedstrijd werd vooral ontsierd door het grote aantal overtredingen. Binnen het kwartier waren al vier spelers geel geboekt. De eerste kans van de match was voor United, dat aantrad zonder Van der Sar, Ferdinand en Hargreaves. Na een voorzet van Ronaldo knalde Tevez, via een bezoekende verdediger, naast. Halweg de eerste periode waren de rollen omgedraaid. Nu was het de Argentijn die Ronaldo vond voor doel. De Portugees kapte naar binnen en knalde het leer onhoudbaar tegen de touwen. In een mum van tijd zette Everton de scheve situatie weer recht. Cahill kopte een voorzet van Pienaar binnen, 1-1. Aan de overkant kwam ook Rooney nog dicht bij een treffer. Hij klopte Howard met een lob, maar Lescott keerde de bal nog voor de lijn. Vlak voor de pauze zorgden Giggs en Ronaldo voor de mooiste actie van de wedstrijd. Een knappe combinatie kwam via Giggs bij Ronaldo terecht en die trapte in één tijd net over. 

Ook in de tweede periode knokte Everton voor wat het waard was. Toch bleef de thuisploeg de beste kansen creëren. Eerst moest Howard een poging van Anderson keren. Even later was hij opnieuw attent na een afgeweken bal van Tevez. De bezoekers bleven hardnekkig verdedigen wat leidde tot frustratie bij de thuisploeg. Ferguson bracht Saha op het veld voor Carrick, maar ook de Fransman kon weinig forceren. Rooney probeerde vanop afstand, maar zijn schot belandde op het dak van het doel. Net toen de bezoekers het punt leken vast te hebben beging Pienaar een domme overtreding op Giggs in het strafschopgebied. Ronaldo bleef koel en zorgde voor drie heel belangrijke punten. De Mancunians blijven op één punt van Arsenal hangen.