mciManchester City
munManchester United
Datum: 19/08/2007 14:30
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: City of Manchester Stadium
City wint stadsderby en verovert koppositie
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
City wint stadsderby en verovert koppositie
Foto: © SC

In het City of Manchester Stadium wachtte Manchester City aarstrivaal Manchester United op voor de 148ste Manchester derby. City geloofde na een 6 op 6 tegen West Ham en Derby volop in een stunt. Emile Mpenza zat op de bank. Man United behaalde in de vorige twee wedstrijden slechts een 2 op 6 en ging op zoek naar de eerste overwinning van het seizoen. Owen Hargreaves maakte zijn debuut.

Man United ging het best van start. In de vijfde minuut was er al een mooie kans voor Nani. De jonge Portugees kon van dichtbij schieten, maar Schmeichel had een goede redding in huis. Na negen minuten moest Bojinov al geblesseerd weggedragen worden. Eriksson bracht Emile Mpenza in de plaats. City herstelde zich heel even, maar United nam al snel weer het heft in handen. Nani knalde op doel, Schmeichel pakte klemvast. Zeven minuten nadien speelde Nani de bal met een fenomenaal hakje in de loop van Evra. Deze raakte de bal niet zuiver en schoot van dichtbij naast. Manchester City had het behoorlijk moeilijk in het eerste halfuur. City kwam dat echter zonder schade door en dan kwam het moment van Geovanni. Elano speelde de bal breed op Geovanni die de ruimte kreeg en knap binnenschoot: 1-0 en Man City tegen de gang van het spel in op voorsprong. De City-aanhang was het delirium nabij. Plots liep het veel beter bij Manchester City dat de bal vlot begon rond te tikken. Het momentum leek gekeerd. Toch kreeg United in de eerste helft nog een paar aardige mogelijkheden. Schmeichel loste een lage voorzet van Giggs, maar Man U kon er geen verder voordeel uit halen. Vlak voor rusten knalde Nani vanuit de tweede lijn via de vingertoppen van Schmeichel net naast. 

Manchester City kwam met een voorsprong de kleedkamers uit, maar zag die drie minuten ver in de tweede helft weer bijna weggeveegd. Vidic kopte een hoekschop van Giggs op de lat. Scholes probeerde het in de rebound, maar miste zijn schot. Manchester United had weer het juiste ritme te pakken. Tevez tikte een voorzet van Giggs nipt naast. United bleef de betere ploeg, al was de druk op het doel van City iets minder dan in de eerste helft. Halverwege de tweede helft nog eens een doelpoging van Man City. Geovanni trapte een vrijschop recht in de handen van Van Der Sar. De tijd tikte weg en City voelde dat de derbyzege dichterbij kwam. Sir Alex Ferguson gooide met O'Shea en Campbell(beiden ex-Antwerp) twee frisse krachten in de strijd. Brown en Carrick waren degenen die plaats moesten ruimen. Een klein kwartier voor tijd knalde Tevez nog naast. Corluka hielp City nog bijna aan de 2-0. Het fantastische afstandsschot van de Kroaat ging maar net over. De overwinning naderde voor Manchester City. In de laatste minuut van de officiële speeltijd was daar bijna nog de meer dan verdiende gelijkmaker voor Man United. Een hoekschop van Giggs belandde aan de tweede paal bij Tevez die de bal als het ware in doel had kunnen lopen. Tevez kopte echter onbegrijpelijk in het zijnet. Ook Sir Alex Ferguson kon zijn ogen niet geloven. Manchester City kon zegevieren in de stadsderby en nam de eerste plaats in de Premier League in. 

Manchester City won onverdiend van Manchester United met 1-0. United kreeg kans op kans, maar de bal wou er niet in. Man U lijkt te kampen met een gebrek aan efficiëntie. In drie wedstrijden werd er slechts één keer gescoord. De titel is voor Man United momenteel bijzonder ver weg. Man City kende een moeilijke namiddag, maar toonde ongelooflijk veel karakter. Met Richard Dunne en de wederom indrukwekkende Micah Richards kon City ook rekenen op een erg sterk duo centraal in de verdediging. Verdiend kan deze zege niet genoemd worden aangezien City amper een kans creëerde. Man City was wel een stuk efficiënter dan United en behield het maximum van de punten. Man City heeft al zeven punten meer dan Man United en bekleedt nu de eerste plaats in de Premier League.