Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Anfield Road
Titelfavorieten houden elkaar in evenwicht
Kristof Blomme

Liverpool en Chelsea speelden vanmiddag 1-1 gelijk. Torres bracht Liverpool voor, maar Lampard bezorgde Chelsea vanop de stip een gelijkspel. Na zestien minuten kwam Liverpool op voorsprong. Een bedrijvige Fernando Torres kreeg de bal aangespeeld van Gerrard. De Spanjaard liet Ben Haim ter plaatse en verschalke Cech met een laag schot. Riise maakte zich even later los van Essien, die opnieuw rechtsachter was, en knalde op doel. Cech liet zich niet verrassen. Chelsea kon weinig dreigen. De beste kans was er voor Drogba, maar de Ivoriaan kopte over.

Na de pauze kwam Pizarro op het veld voor Kalou. Dat loonde bijna meteen. Wright-Phillips verstuurde een goede voorzet, maar Pizarro kopte voorlangs. Liverpool had de match goed onder controle. Chelsea kon offensief maar weinig klaarmaken. Twintig minuten voor tijd kregen de bezoekers dan toch de kans op de gelijkmaker. Chelsea kreeg een strafschop na een vermeende overtreding van Finnan op Malouda. De televisiebeelden wezen uit dat er geen contact was tussen beide spelers. Lampard trok er zich echter niets van aan en liet Reina geen kans, 1-1. Liverpool ging nog op zoek naar de drie punten. De beste mogelijkheid was voor Babel, maar de Nederlander trapte net naast.