Eerste echte topper op zondag

Kristof Blomme
| 0 reacties
Eerste echte topper op zondag
Foto: © SC

In de Premier League is men dit weekend toe aan speeldag drie. Zaterdag worden zeven matchen afgewerkt. Tottenham moet de eerste overwinning pakken, op eigen veld tegen Derby. Everton, dat het maximum van de punten heeft, gaat op bezoek bij Reading. Newcastle ontvangt Aston Villa. Zondag spelen de vier topclubs. Zo trekt Arsenal naar Blackburn en speelt Manchester United de derby op het veld van Manchester City. De topper van deze speeldag wordt echter op Anfield Road gespeeld. Daar nemen Liverpool en Chelsea het tegen elkaar op. 

Reading - Everton 

Reading moet het nog steeds stellen zonder Little en Lita. Ook verdediger Duberry, die tegen Chelsea uitviel met een liesblessure, raakt niet fit. De papieren van Fae zijn voorlopig nog niet in orde. Bij Everton is nieuwkomer Baines niet fit genoeg om te spelen. Ook Cahill en Vaughan blijven out. Verdediger Yobo is twijfelachtig. 

Tottenham - Derby
Tottenham heeft af te rekenen met heel wat blessures. Aanvaller Berbatov heeft last van de lies en kan niet aantreden. Ook het centrale verdedigingsduo King - Dawson ligt in de lappenmand. Verder blijven ook Kaboul, Assou-Ekotto, Bale, Lennon en Lee out. Derby treedt aan zonder Barnes en Davis. Mears is nog onzeker. Nieuwkomer Feilhaber is speelgerechtigd. 

Birmingham - West Ham
De neo-eersteklasser moet het nog steeds stellen zonder Queudrue. Ook Johnson, Schmitz, Taylor en Sadler blijven out. Kapo en Djourou zouden wel fit moeten raken. Bij de Hammers staan Parker, Quashie, Davenport en Faubert nog langs de kant. Neill raakt mogelijk wel speelklaar. Nieuwkomer Dyer kan meteen zijn debuut maken. 

Newcastle - Aston Villa
De Magpies missen voor deze partij doelman Given, Duff, Barton en Babayaro. Michael Owen behoort weer tot de kern, maar start op de bank. Bij de bezoekers is enkel Patrik Berger out. Stuart Taylor begon deze week met trainen en werd in de selectie opgenomen. 

Portsmouth - Bolton
Bij Portsmouth zijn enkele spelers zeer twijfelachtig. Zo sukkelen Campbell, Pamarot, Stefanovic, O'Neil en Lauren met blessures. Muntari moet geschorst toekijken. Aanvallers Davies en Vaz Te staan aan de kant bij Bolton. O'Brien, ex-Portmouth, maakt mogelijk zijn debuut.

Fulham - Middlesbrough
Warner, die woensdag blunderde, blijft in doel wegens de afwezigheid van Niemi. Middlesbrough mist Luke Young, die geblesseerd is. Aanvaller Mido kan meteen aantreden. 

Wigan - Sunderland
Wigan kan voor het eerst rekenen op Brown, die de afgelopen twee speeldagen geschorst in de tribune zat. Voor Boyce en Taylor komt deze match nog te vroeg. Roy Keane moet het stellen zonder Edwards, die een maand out is. Ook Leadbitter blijft nog aan de kant. Richardson en Yorke keren allicht terug. 

Blackburn - Arsenal 
Mogelijk keert aanvaller McCarthy al terug in de kern. Hij moet nog een laatste medische keuring ondergaan die het licht op groen moet zetten. Bij de Gunners zijn, naast Gilberto, Diaby en Adebayor, ook Rosicky en Eboué uitgeschakeld. Eduardo is fit en maakt mogelijk zijn debuut. 

Manchester City - Manchester United
Manchester City heeft nog geen nieuwe doelman, waardoor de 20-jarige Schmeichel in doel blijft staan. Elano raakt allicht fit, waardoor Eriksson zijn basiself niet moet wijzigen. Bij United staan Neville, Anderson, Hargreaves, Saha en Rooney aan de kant. Ronaldo, die van het veld werd gestuurd, zit drie wedstrijden op de strafbank. 

Liverpool - Chelsea
Aanvoerder Gerrard brak zijn teen, maar hij speelt met een inspuiting. In vergelijking met de partij in en tegen Toulouse keren Agger, Pennant, Xabi Alonso en Kuijt allicht terug in de basis. Chelsea moet het nog stellen zonder Robben. Ook Ballack en Shevchenko blijven nog even aan de kant.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties