Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Ewood Park
Blackburn en Arsenal delen de punten
Luc Goderis

Blackburn heeft vanmiddag Arsenal in het eigen Ewood Park op een 1-1 gelijkspel gehouden.  Robin Van Persie opende halfweg de eerste helft de score, maar David Dunn zorgde er met zijn eerste goal sinds zijn terugkeer voor dat de punten netjes verdeeld werden.  Tijdens de slotfase liep thuiskapitein Ryan Nelsen tegen zijn tweede gele kaart aan zodat de Rovers de wedstrijd met z'n tienen beëindigden.
De thuisploeg startte gretig en ex-Gunner David Bentley was veruit de gevaarlijkste man op het veld.  Toch viel de grootste kans van de openingsfase aan de overkant.  Theo Walcott bediende listig Eduardo Da Silva, maar doelman Brad Friedel was alert.

Amper zes minuten later was het voor de Gunners alle hens aan dek.  Brett Emerton zwiepte vanop rechts de bal gevaarlijk voor doel en Jens Lehmann riskeerde lijf en leden om te ontzetten.  Het Duitse sluitstuk botste daarbij op ploegmaat Kolo Touré en leek even groggy.

Halfweg de eerste helft viel het openingsdoelpunt.  Aleksandr Hleb en Cesc Fabregas zetten een mooie aanval op.  Via tussenstations Gaël Clichy en Walcott belandde de bal bij Van Persie en de Nederlander tikte wel heel gemakkelijk binnen.

Bij de eerstvolgende actie blesseerde Gunners-kapitein William Gallas zich en werd vervangen door Philippe Senderos.  Touré kreeg de armband toegewezen en de Ivoriaan toonde zich haast onmiddellijk.  Hij schudde een fantastische tackle uit zijn schoenen en weerhield zo Matt Derbyshire van een reuzenkans.

De wedstrijd werd bitsiger en Bentley liep tegen geel aan toen hij Van Persie met een catch-greep vloerde.  Arsenal kreeg nog twee kansen om de voorsprong nog voor de pauze te verdubbelen.  Walcott wrong de eerste vakkundig de nek om, terwijl Stephen Warnock zich in de lijn van Mathieu Flamini's schot gooide en erger voorkwam.

Net na de herneming maakte Robbie Savage aanspraak op een strafschop, maar scheidsrechter Alan Wiley gaf geen krimp.  De thuisploeg ging nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker.  Roque Santa Cruz kopte eerste een vrije trap van Bentley nipt naast, en wat later zag Christopher Samba zijn schot al dan niet met de hand gestopt door Flamini.

De Rovers lieten het hoofd niet hangen en goed een kwartier voor affluiten zorgde David Dunn met een afstandschot voor de verdiende gelijkmaker.  De thuisploeg rook bloed en ging driftig op zoek naar de volle buit, maar daarvoor was de resterende tijd te kort.  Scheidsrechter Wiley vond echter wel nog tijd om Ryan Nelsen met een rode kaart naar de kleedkamers te sturen.  Het was reeds de achtste maal op zes jaar tijd dat de man in het zwart een speler van de Rovers een rood karton onder de neus duwde.