Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Ewood Park
Wigan onderuit tegen tien Rovers
Luc Goderis

Blackburn ligt sinds zaterdagnamiddag weer helemaal opnieuw in de race voor een Uefabeker-ticket. Met z'n tienen haalden de Rovers het met 3-1 verbazend vlot van Wigan.

Nog voor het kwartier stond het duel op Ewood Park al op zijn kop.  David Bentley vuurde eerst hard op de doelman, maar Roque Santa Cruz kopte de rebound gretig binnen.  Wat later beging Christopher Samba echter een domme fout op Emile Heskey en de Congolese reus mocht meteen gaan douchen.  Marlon King benutte de bijhorende strafschop en alles was opnieuw te herdoen.

In plaats van te profiteren van de numerieke meerderheid en door te drukken kwamen de bezoekers echter steevast in de problemen.  Nadat Bentley een vrije trap op de kruising had gemikt, tekende Jason Roberts op slag van rust toch voor de verdiende 2-1.

Net na het uur gaven de tien Rovers hun bezoekers de doodsteek en Santa Cruz kopte een gemeten voorzet van uitblinker Bentley binnen.  Toen Winston Palacios een vijftal minuutjes later met rood van het veld moest was het kalf voor Wigan helemaal verdronken.

Dankzij de zege, en mede door het verlies van zowel Manchester City, Aston Villa als Portsmouth ligt de strijd om de zesde plaats weer helemaal open in de Premier League.  De vier teams staan met z'n allen op amper één puntje van elkaar.