totTottenham
Portsmouth
1-0
2-0
Datum: 22/03/2008 13:45
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 31
Stadion: White Hart Lane
Tottenham zet Portsmouth opzij
Kristof Blomme
| 0 reacties
Tottenham zet Portsmouth opzij
Foto: © SC

Drie dagen na de clash met Chelsea moest Tottenham opnieuw de wei in. Dit keer was Portsmouth de tegenstanders. De Spurs wonnen met 2-0, waardoor Portsmouth de aansluiting met Everton dreigt te verliezen in de strijd voor plaats vijf.

In de eerste periode was de bal vooral voor Tottenham. Redknapp had zijn pionnen echter goed geplaatst, waardoor het niet tot veel kansen kwam. De beste kans voor de thuisploeg was op het halfuur voor Dawson. De verdediger vuurde een kanonskogel af op de dwarsligger. Ook Chimbonda en Huddlestone namen David James onder vuur. Hun pogingen verdwenen echter net naast en over. De bezoekers konden daar weinig tegenover stellen. Toch kwam Sean Davis, ex-Tottenham, één keer dicht bij een treffer. Robinson kon zijn schitterende lob nog net voor de doellijn keren. 

Na de koffie was er weinig verandering in het spelbeeld. Tottenham kreeg de bal van Portsmouth, maar de creativiteit ontbrak om de tegenstander te ontwrichten. Twintig minuten voor affluiten deed Ramos de match echter kantelen met een dubbele wissel. Bent en O'Hara kwamen Dawson en Lennon aflossen. Beiden zouden later een belangrijke rol spelen. Eerst kwam Portsmouth nog eens gevaarlijk opzetten. Een lange bal van Johnson werd door Kanu voorbij Robinson gekopt, maar Zokora was goed gevolgd en redde de meubelen. Tien minuten voor affluiten kreeg Bent de bal per toeval, na een mislukt schot van Berbatov, voor de voeten. De invaller aarzelde niet en vloerde James van dichtbij. Twee minuten later zette Bent een goede actie op aan de linkerkant. Voor doel vond hij O'Hara, die andere invaller en ook hij zette koelbloedig de netten bol. Tottenham staat nu steviger op de elfde plek en sluipt stilaan dichter bij West Ham, de tiende in de stand. Portsmouth blijft op zes punten van Everton hangen.