Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Stamford Bridge
Chelsea wint en springt over Arsenal
Arno Reynders

Chelsea heeft deze namiddag gewonnen van Arsenal. Op het eigen veld werd het 2-1.

Manchester United had eerder op de middag zijn wedstrijd gewonnen tegen Liverpool, dus beide ploegen wisten wat te doen. De eerste helft ging gelijk op. Veel kansen waren er niet. De tweede helft daarentegen was beter. Het was Arsenal dat op voorsprong kwam via Bacary Sagna. Het doelpunt scheen Chelsea wakker te maken, want de ploeg van Avram Grant ging beter spelen. Het drukte Arsenal op de eigen helft. Twintig minuten voor tijd maakte Didier Drogba er 1-1 van. Chelsea geloofde duidelijk nog in winst en dat kreeg het ook. Matchwinnaar Drogba tekende voor zijn tweede van de wedstrijd.

Chelsea doet zo een uitstekende zaak in het klassement. Het springt over Arsenal naar een tweede plaats en blijft uitzicht hebben op de landstitel. Arsenal staat nu derde.