Stadion: Emirates Stadium
Arsenal knoopt aan met de zege
Kevin Vanbuggenhout

Na een periode met mindere resultaten was Arsenal uit de titelrace geslagen. Voor eigen volk ging Arsenal op zoek naar eerherstel. Reading had nog punten nodig in de strijd tegen de degradatie.

Na een dikke vijf minuten ging Arsenal reeds aandringen. Fabregas speelde een vrije trap kort terug op Van Persie. De Nederlander schoot hoog over. Een minuutje later stuurde Hleb Fabregas diep met een goede pass. De inzet van Fabregas miste kracht, Hahnemann pakte. De vrijstaande Adebayor kopte een voorzet van Van Persie nogal onhandig naast. Reading maakte het zichzelf moeilijk. Bij een poging tot wegwerken raakte Ingimarsson de bal totaal verkeerd. De bal caprioleerde bijna in doel, maar Hahnemann kon een tegendoelpunt voorlopig nog verhinderen. Reading kampte met een groot gebrek aan creativiteit en kon niets anders doen dan wachten. Arsenal speelde een stuk sneller en had duidelijk de bovenhand. Een vrije trap van Van Persie ging naast. De ref kende Arsenal ten onrechte een hoekschop toe. Hier kwam een voorzet van Van Persie uit voort en Song Billong kopte naast. Op het halfuur was het dan toch raak. Sonko kon een pass van Touré niet onderscheppen. Adebayor nam de bal goed mee en maakte het beheerst af: 1-0. Een minuutje later was Arsenal daar weer. Na een knappe actie werd Touré vrijgespeeld op rechts. Hij legde terug, maar de aanglijdende Fabregas kon niet bij de bal. De 2-0 zou niet lang uitblijven. Fabregas speelde de vrijstaande Gilberto Silva aan. Zijn schot week af op het hoofd van Bikey en liet Hahnemann kansloos. Arsenal bleef kansen creëren aan de lopende band. Van Persie speelde een goede pass binnendoor. Adebayor speelde terug en de inlopende Van Persie besloot recht op Hahnemann. De doelman van Reading redde ook nog een plaatsbal van Touré. In blessuretijd was er nog een laatste kans. Van Persie legde af voor Gilberto Silva die vrij kon aanleggen. Hahnemann pakte de lage plaatsbal van de Braziliaan.

Vier minuten na de pauze kwam de doelman van Reading plots ver uit zijn doel. Walcott liftte de bal over Hahnemann, maar een Reading-verdediger kon nog ruim voor doel wegkoppen. De wedstrijd verwaterde in de tweede helft. Voor Arsenal hoefde het niet meer en Reading straalde vooral onmacht uit. Dat kwam de amusementswaarde niet ten goede. Met nog een kleine twintig minuten op de klok was Arsenal plots tweemaal bijzonder dicht bij een derde treffer. Een vrije trap van Van Persie spatte uiteen op de deklat. Een minuut later was de lat weer de boosdoener voor Arsenal. Walcott werd aangespeeld in het strafschopgebied van Reading en plaatste de bal tegen de dwarsligger. Reading-manager Coppell trachtte het tij toch nog te keren met een dubbele wissel. Duberry en Fae kwamen in de plaats van Sonko en Harper. Het werd nog bijna een gouden wissel. Twaalf minuten voor tijd kwam Reading aan zijn enige kans uit de partij. Reading zette druk aan de achterlijn. Convey glipte tussen twee Arsenal-verdedigers en probeerde de bal te plaatsen. Lehmann zette er zijn hand nog tegen. Vijf minuten later kreeg Arsenal nog een reuzekans op de 3-0. Fabregas stond moederziel alleen en kon schieten van in het strafschopgebied van Reading. Hahnemann raakte de bal nog even aan en Duberry haalde van de lijn. De score wijzigde niet meer en zo behaalde Arsenal een overtuigende overwinning.

Arsenal genoot nog eens van een overwinning na een makkelijke 2-0 zege tegen Reading. Arsenal blijft zo stevig op de derde plaats. Reading zakt door de zege van Bolton naar de 17de plaats en heeft nog één punt voorsprong op Birmingham, de derdelaatste. Birmingham speelt zondag nog de derby op Aston Villa.